Spaarrente.nl > Particulier sparen > Banksparen

Banksparen vergelijken?

Direct online de beste aanbieder
Vergelijk bankspaarrekeningenOp Spaarrente.nl vergelijk je alle banken op rente en voorwaarden.

Rente banksparen vergelijken

Banksparen is in 2008 geïntroduceerd als tegenhanger van de verzekeringsvariant om vermogen op te bouwen. Hiermee is banksparen een spaarvariant waarbij op een fiscaal vriendelijke wijze vermogen opgebouwd kan worden als aanvulling op je pensioen, maar ook ter aflossing van een hypotheekschuld. Het principe van banksparen is eenvoudig. Je spaart op een geblokkeerde spaarrekening tegen een variabele of vaste rente. Daarnaast kun je éénmalig of periodiek bedragen inleggen.

Banksparen pensioen

Pensioen banksparen is een manier om een aanvullend pensioen op te bouwen. Dit ter aanvulling van het ouderdomspensioen en een eventueel werkgeverspensioen. Indien er sprake is van een pensioentekort kun je middels pensioen banksparen op een fiscaal vriendelijke manier een aanvulling opbouwen. Op basis van een jaarruimte berekening kun je berekenen of er een pensioentekort bestaat en deze middels een bankspaarproduct aanvullen. De opbouw van dit vermogen gebeurt fiscaal vriendelijk.

Bankspaarrekeningen vergelijken

Om gebruik te kunnen maken van de fiscale voordelen die banksparen biedt, gelden er een aantal voorwaarden. Belangrijkste is wellicht dat je niet vrij over het saldo op je bankspaarrekening kunt beschikken. Hier gelden wel een aantal uitzonderingen voor, maar deze verschillen per doel van het banksparen (pensioen of hypotheek).

Banksparen vergelijken

In bovenstaand overzicht vind je de actuele rente banksparen en kun je eenvoudig bankspaarrekeningen vergelijken. Per bankspaarrekening staat aangegeven of het banksparen betrekking heeft op de opbouw of de uitkerende fase van het product. Zo vergelijk je eenvoudig de hoogste rente banksparen per aanbieder en looptijd.

Banksparen berekenen

Wil je tegen de hoogste rente banksparen en zo een flink rendement opbouwen? Je kunt het rendement banksparen berekenen op basis van de verwachte rente en looptijd. Bij banksparen kun je kiezen uit een vaste of variabele rente. Indien je het hoogste rendement wilt, is het belangrijk dat je een inschatting probeert te maken van de renteontwikkelingen de komende jaren. Kies je voor een vaste rente, dan staat deze gedurende de betreffende periode vast. Je weet dan vooraf wat het rendement is en je kunt exact berekenen wat banksparen je oplevert. Stijgt de rente echter, dan profiteer je daar niet van mee. Kies je voor variabele rente, dan kan deze gedurende de looptijd variëren. Het rendement is dan vooraf niet exact te berekenen. Stijgt de rente banksparen gedurende de looptijd, dan profiteer je daarvan en stijgt jouw rendement. Daalt de rente echter, dan is het rendement lager.

Vergelijk banksparen

Op Spaarrente.nl kun je eenvoudig banksparen vergelijken. Spaarrente.nl is de onafhankelijke autoriteit op het gebied van sparen. Op Spaarrente.nl kun je voor alle aanbieders eenvoudig de rente bankspaarrekeningen vergelijken. Maandelijks wordt Spaarrente.nl door honderdduizenden bezoekers geraadpleegd op zoek naar de beste spaarrekening.

Banksparen hoogste rente

Vergelijk de rente banksparen eenvoudig in bovenstaand overzicht. Selecteer de gewenste banksparen variant, selecteer de looptijd en vergelijk de rente banksparen van alle aanbieders.

Nieuws
Vakantiegeld voor goed doel? Zet het op een spaarrekening!

Met je vakantiegeld een goed doel steunen? Zet het op een spaarre...

Verder lezen
ECB-rente beïnvloedt spaarrente

Hoe beïnvloedt de ECB-rente de spaarrente? Spaarrente.nl legt het...

Verder lezen
Top 100 WUA Spaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland! WUA

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Volg de spaarrente

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.