Spaarrente.nl > Particulier sparen > Groen sparen

Groen sparen vergelijken

 
Basis%Max%AanbiederNaam spaarrekeningWaardering 
0,90% 0,90% Eneco BronSparen BronSparen 5,9
0,80% 0,80% ASN Bank ASN Ideaalsparen ASN Ideaalsparen 7,3
0,60% 0,60% Triodos Bank Triodos Maand Sparen Triodos Maand Sparen 7,8
0,40% 0,40% Triodos Bank Noord-Zuid Internetsparen Noord-Zuid Internetsparen 7,8
0,30% 0,30% Triodos Bank Triodos Internet Sparen Triodos Internet Sparen 7,8
 • Groen sparen

  Groen sparen vergelijken

  Groen sparen, ook wel duurzaam sparen genoemd, is een manier van sparen waarbij de bank rekening houdt met mens en milieu. In Nederland bestaan er maar enkele aanbieders van groensparen. De bekendste zijn ASN Bank en Triodos Bank. In bovenstaand overzicht kun je zelf eenvoudig de hoogste rente van groen sparen vergelijken.

  De aanbieders van een groenspaarrekening houden dus rekening met het doel waarvoor ze je spaargeld gebruiken. De bank gebruikt het bijvoorbeeld niet om te investeren in wapenhandel of in landen waar de mensenrechten ter discussie staan. Centrale thema's bij deze investeringen zijn mens, natuur en milieu.

  Groene spaarrekening belasting

  Er bestaat voor groen sparen een fiscaal voordeel die het groen sparen interessant maakt. Dit belastingvoordeel geldt op alle spaarrekeningen en beleggingsfondsen met een groencertificaat. Je profiteert van een heffingskorting van 0,7 procent in box 1 over de inleg op een groene spaarrekening. Daarnaast geldt er een verruimde vrijstelling in de vermogensrendementsheffing van 56.420 euro. Over dit bedrag betaal je dus geen vermogensbelasting. Zoals gezegd kun je dus alleen extra belastingvrij sparen als het groene spaarproduct beschikt over een groencertificaat!

  Groen deposito

  Naast een groene spaarrekening bieden sommige banken ook een groen deposito aan. Deze heeft dezelfde kenmerken als een regulier spaardeposito, maar het doel hierbij is ook weer zorg voor natuur, mens en milieu. Voor groene deposito’s gelden dezelfde fiscale voordelen, mits het deposito over een groencertificaat beschikt.

  Wil je ook groen sparen of weten hoe een bank omgaat met maatschappelijke onderwerpen? De Eerlijke Bankwijzer geeft inzicht in het beleid van banken op het gebied van klimaat, wapens, mensenrechten, corruptie en betrouwbaarheid.

 • Over Spaarrente.nl

  Groen spaarrekeningen en groene deposito's

  Spaarrente.nl is de vergelijkingssite op het gebied van sparen. Maandelijks wordt Spaarrente.nl geraadpleegd door honderdduizenden consumenten op zoek naar de beste spaarrekening of hoogste rente. Zo ook voor groen sparen. Spaarrente.nl geeft jou een compleet inzicht in de beschikbare groene spaarrekening en groene deposito's. Hiermee kun je bewust sparen tegen een aantrekkelijke rente met oog voor mens, natuur en milieu.

Nieuws
Ook kind krijgt steeds minder spaarrente

Waar papa en mama tegenwoordig al blij mogen zijn met 1 procent r...

Verder lezen
Spaarder start 2016 met nog lagere rente

Spaarders moeten aan het begin van het nieuwe jaar direct al enke...

Verder lezen
Top 100 WUA Spaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland! WUA

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Volg de spaarrente

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.