Spaarrente.nl > Particulier sparen > Groen sparen

Groen sparen

 
Basis%Max%AanbiederNaam spaarrekeningWaardering 
1,10%1,10%ASN Bank ASN IdeaalsparenASN Ideaalsparen 7,4
1,10%1,10%Eneco BronSparenBronSparen 5,9
0,70%0,70%Triodos Bank Triodos Maand SparenTriodos Maand Sparen 7,7
0,40%0,40%Triodos Bank Noord-Zuid InternetsparenNoord-Zuid Internetsparen 7,7
0,40%0,40%Triodos Bank Triodos Internet SparenTriodos Internet Sparen 7,7

Groene spaarrekeningen vergelijken

Groen sparen, ook wel duurzaam sparen genoemd, is een manier van sparen waarbij rekening wordt gehouden met mens en milieu. In Nederland bestaan er maar enkele aanbieders van groensparen. De bekendste zijn ASN Bank en Triodos Bank.

De aanbieders van een groene spaarrekening houden rekening met het doel waarvoor het saldo wordt gebruikt. Het zal bijvoorbeeld niet gebruikt worden om te investeren in wapenhandel of in landen waar de mensenrechten ter discussie staan. Centrale thema's bij deze investeringen zijn mens, natuur en milieu.

Groen sparen fiscaal voordeel

Er bestaan voor groen sparen fiscale voordelen die het groen sparen interessant maken. Dit groen sparen belastingvoordeel geldt op alle spaarrekeningen en beleggingsfondsen met een groencertificaat. Allereerst wordt er een heffingskorting van 0,7 procent berekend in box 1 over de inleg in een groene spaarrekening. Daarnaast geldt er een extra vrijstelling in de vermogensrendementsheffing van 56.420 euro. Over dit bedrag hoeft geen belasting betaald te worden.

Groen deposito

Naast de groene spaarrekening bestaat ook een groen spaardeposito. Deze heeft dezelfde kenmerken als een regulier spaardeposito, maar het doel hierbij is ook weer zorg voor natuur, mens en milieu.

Wil je ook groen sparen of weten hoe een bank omgaat met maatschappelijke onderwerpen? De Eerlijke Bankwijzer geeft inzicht in het beleid van banken op het gebied van klimaat, wapens, mensenrechten, corruptie en betrouwbaarheid.

Groen spaarrekeningen en groene deposito's

Spaarrente.nl is de vergelijkingssite op het gebied van sparen. Maandelijks wordt Spaarrente.nl geraadpleegd door honderdduizenden consumenten op zoek naar de beste spaarrekening of hoogste rente. Zo ook voor groen sparen. Spaarrente.nl geeft jou een compleet inzicht in de beschikbare groene spaarrekening en groene deposito's. Hiermee kun je bewust sparen tegen een aantrekkelijke rente met oog voor mens, natuur en milieu.

Nieuws
Vakantiegeld voor goed doel? Zet het op een spaarrekening!

Met je vakantiegeld een goed doel steunen? Zet het op een spaarre...

Verder lezen
ECB-rente beïnvloedt spaarrente

Hoe beïnvloedt de ECB-rente de spaarrente? Spaarrente.nl legt het...

Verder lezen
Top 100 WUA Spaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland! WUA

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Volg de spaarrente

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.