Spaarrente.nl > Particulier sparen > Welke spaarrekening past bij mij?

Spaarrente banken vergelijken

Beantwoord onderstaande vragen en wij helpen je het spaarproduct te vinden dat het beste past bij jouw persoonlijke wensen.

1Op welke manier wil je sparen? Ik wil...
Het voordeel van uw geld vastzetten voor langere tijd is het rentepercentage. Dit is aanzienlijk hoger bij vastzetten voor langere tijd.
 
2Heeft u bezwaar om naast de spaarrekening ook een betaalrekening te openen?
Een aantal banken biedt een verbeterd voorstel (rentepercentage). Indien u naast de spaarrekening een betaalrekening opent.
3Wat is voor u echt belangrijk m.b.t. een spaarrekening?
Geeft u aan wat voor u het belangrijkste speerpunt is van een spaarrekening.
4Voor wie wilt u gaan sparen?
Geef aan voor wie u van plan bent om te gaan sparen.
Volgende stap
 • Banken vergelijken

  Banken in Nederland vergelijken: welke bank past bij mij?

  Je wilt beginnen met sparen, maar welke spaarvorm en welke spaarbank past nou het beste bij jou? Naast spaarrente vergelijken, vind je op Spaarrente.nl ook de best passende spaarrekening voor jouw situatie. Op basis van je voorkeuren vergelijk je de voorwaarden en rentepercentages van alle spaarbanken. Zo vind je eenvoudig de spaarrekening die aan je wensen voldoet.

  Spaarrente banken vergelijken, maar vergeet de voorwaarden niet

  Wanneer je de rente van banken vergelijkt, heb je een goede uitgangspositie bij het kiezen en openen van een spaarrekening. Maar vergelijk niet alleen de spaarrentes van de spaarrekeningen, maar ook de overige kenmerken. Je vult je voorkeuren in, waarna Spaarrente.nl een overzicht presenteert met passende spaarrekeningen, gesorteerd op de hoogste rente per spaarbank.

  Wil je altijd kunnen beschikken over je spaargeld, of de mogelijkheid hebben om een bedrag te storten wanneer je geld over hebt? Dan is de vrij opneembare spaarrekening interessant. Dit product wordt door de meeste spaarbanken aangeboden en je vergelijkt deze gemakkelijk op basis van de hoogste rentetarieven per bank. Wil je of heb je een vrij opneembare spaarrekening, dan is het aan te raden regelmatig een rentevergelijking te doen, omdat deze nogal eens veranderen.

  Heb je het geld een bepaalde periode niet nodig, dan is een deposito interessant. Met een deposito ontvang je gedurende een vooraf bepaalde periode een vaste rentevergoeding. Een vergelijking maken van depositorente is alleen zinvol als je dezelfde looptijd met elkaar vergelijkt. Wanneer je geld wilt opnemen van je depositorekening, zitten daar beperkende voorwaarden aan vast. Deze voorwaarden verschillen per bank. Bekijk naast het rentepercentage va neen deposito dus ook goed de voorwaarden in de vergelijker.

  Spaarbank vergelijken, laat je geld niet staan

  De rente van banken in Nederland verschilt onderling enorm. Heb je een spaarrekening bij een specifieke spaarbank en loopt deze hier al geruime tijd? Dan is het slim de actuele spaarrente van je spaarrekening eens goed tegen het licht te houden. De kans is groot dat je spaarbank niet meer de beste spaarbank is en dat je bij een andere bank een beter aanbod krijgt. De actuele tarieven van banken vergelijken levert je dus mogelijk een flink voordeel op.

 • Over Spaarrente.nl

  Rente en banken vergelijken met Spaarrente.nl

  Spaarrente.nl is al ruim 10 jaar de onafhankelijke autoriteit op het gebied van sparen. Maandelijks wordt Spaarrente.nl door 400.000 bezoekers geraadpleegd op zoek naar het beste spaarproduct.

  Wij garanderen een actueel en volledig overzicht van spaarrentes en voorwaarden door onze samenwerking met de onafhankelijke dataleverancier MoneyView.

  Je vergelijkt hier niet alleen rente, maar ook kenmerken en voorwaarden van spaarproducten. Met Spaarrente.nl vind je eenvoudig het spaarproduct dat bij je past. Dankzij onze samenwerking met bijna alle financiële instellingen open je de spaarrekening van jouw keuze snel en eenvoudig via Spaarrente.nl.

  Spaarrente.nl in de media

  Spaarrente.nl volgt alle ontwikkelingen op het gebied van sparen op de voet en publiceert hier regelmatig over in de landelijke media. Spaarrente.nl wordt dan ook geregeld door de media geraadpleegd om ontwikkelingen op het gebied van sparen toe te lichten.

  Jaarlijks reikt Spaarrente.nl de Gouden Spaarrente Award uit. Gedurende het hele jaar houden wij de spaarrentes van alle spaarrekeningen bij en berekenen wij de rentestabiliteit (heeft de aanbieder een stabiel en structureel rentebeleid) en de positie (biedt de aanbieder een goede rente aan). De aanbieder die hier het beste op scoort ontvangt de Gouden Spaarrente Award. Bekijk de winnaars van de afgelopen jaren op ons blog.

  Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, actuele informatie en renteontwikkelingen via onze gratis nieuwsbrief.

Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.