Spaarrente.nl > Groen sparen

Duurzaam sparen vergelijken

1 
2
3
Rente% Aanbieder Naam productBelastingvoordeelWaardering 
0,10%ASN Bank ASN IdeaalsparenASN IdeaalsparenNee 7,2
0,00%Triodos Bank Triodos Internet SparenTriodos Internet SparenNee 7,6
0,00%Triodos Bank Noord-Zuid InternetsparenNoord-Zuid InternetsparenNee 7,6
 • Duurzaam sparen

  Duurzaam sparen vergelijken: goed voor de wereld en je geld

  Spaarrente.nl biedt je een compleet overzicht van duurzame spaarrekeningen die een aantoonbaar duurzaam beleid hebben. Met duurzaam sparen wordt jouw geld geïnvesteerd in maatschappelijk verantwoorde projecten. De hoogste duurzame spaarrente en voorwaarden vergelijk je hier eenvoudig. Alle informatie is actueel en onafhankelijk; hier ben je dus zeker van de beste bewuste keuze.

  Duurzaam deposito

  Naast een duurzame spaarrekening bieden sommige banken ook duurzame deposito’s aan. Deze hebben dezelfde kenmerken als een regulier spaardeposito, maar ook hier wordt je spaargeld geïnvesteerd in maatschappelijk verantwoorde projecten.

  Rente duurzaam sparen: eerlijk verdiend

  Het geld dat op je spaarrekening staat, staat niet stil. De bank gebruikt het om haar projecten mee te financieren. Spaar je, dan leen je bij wijze van spreken je geld aan de bank. Rente is daarvoor een vergoeding.

  De rentes bij duurzame banken zijn vaak wat lager dan bij banken die niet investeren in duurzame projecten. Dit komt omdat duurzame banken minder oog op winst hebben en meer oog op waar het geld in wordt geïnvesteerd. Zo zullen banken met een duurzaam beleid jouw geld niet investeren in olie, gas en wapens, maar in mensenrechten, klimaatverandering en dierenwelzijn. Je ontvangt dus eerlijk verdiende rente.

  Is jouw bank een duurzame bank?

  Wil je ook duurzaam sparen of weten hoe jouw bank omgaat met maatschappelijke onderwerpen? De Eerlijke Bankwijzer geeft inzicht in het beleid van banken op het gebied van klimaat, wapens, mensenrechten, corruptie en betrouwbaarheid.

  Duurzame spaarrekening en de belasting

  Vergelijkbaar aan duurzaam sparen, is groen sparen. Groen sparen heeft echter een fiscaal voordeel. Groene spaarrekeningen hebben namelijk een groencertificaat en bieden daardoor een belastingvoordeel. Je spaart hier dus belastingvrij. Momenteel zijn er in Nederland echter geen spaaraanbieders met een groencertificaat. De spaaraanbieders die dit wel hadden, hebben een klantenstop en staan daarom niet in onze vergelijking.

 • Over Spaarrente.nl

  Duurzaam sparen vergelijken op Spaarrente.nl

  Spaarrente.nl is al ruim 10 jaar de onafhankelijke autoriteit op het gebied van sparen. Maandelijks wordt Spaarrente.nl door 400.000 bezoekers geraadpleegd op zoek naar de beste spaarrekening of hoogste rente. Zo ook voor duurzaam sparen.

  Spaarrente.nl geeft jou een compleet en actueel inzicht in de beschikbare duurzame spaarrekeningen en deposito’s dankzij de samenwerking met onafhankelijke dataleverancier MoneyView.

  Je vergelijkt duurzame spaarrekeningen gemakkelijk in ons heldere overzicht. Deze staat namelijk standaard gesorteerd op hoogste spaarrente. Zo spaar je bewust tegen een aantrekkelijke rente met oog voor mens, natuur en milieu.

Nieuws
Grote zakelijke spaarder bij Triodos Bank in de min

Bij Triodos Bank betaal je als zakelijke spaarder vanaf 15 februa...

Verder lezen
Sparen voor je kind levert nauwelijks meer wat op

Sparen voor je kind levert bijna niets meer op. Uit onderzoek van...

Verder lezen
Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Volg de spaarrente %

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.

Verzenden