Spaarrekening kind

Vergelijk alle kinderspaarrekeningen in Nederland en vind de beste rente voor jouw kind.

Aanbieder Rente Meer info
1 Argenta logo Verder
2 Triodos Bank logo Meer info
3 ASN Bank logo Meer info
4 Rabobank logo Meer info
5 RegioBank logo Meer info
6 RegioBank logo Meer info
7 SNS Bank logo Meer info
8 SNS Bank logo Meer info
9 ABN AMRO logo Meer info
10 ING logo Meer info
Vergelijk alle spaarrekeningen
  • Vergelijk alle kinderspaarrekeningen
  • Vind de hoogste rente voor kind sparen
  • Open direct de kinderspaarrekening 

Waarom sparen voor kinderen?

Als ouder wil je je kind natuurlijk verantwoord leren omgaan met geld. Sparen is hier een vanzelfsprekend onderdeel van. Kindersparen kan op verschillende manieren. Je kunt op een eigen spaarrekening of spaardeposito geld sparen voor je kind, maar je kunt natuurlijk ook een speciale kinderspaarrekening openen. Veel banken in Nederland bieden speciale kinderspaarrekeningen aan, vaak gekoppeld aan een interessante spaarrente en leuke voorwaarden voor de jonge spaarder. Maar hoe vind ik nu een goede spaarrekening voor de toekomst van mijn kind?

Spaarrente vergelijken

Spaarrekening kind vergelijken

Op Spaarrente.nl kun je eenvoudig alle kinderspaarrekeningen vergelijken op hoogste rente en beste voorwaarden. Zo zie je direct welke spaarrekening de beste is voor je kind.

Sparen voor kinderen met een specifiek op hen afgestemde kinderrekening is leuk en levert vaak extra's op, zoals een bonusrente op de dag dat het kind jarig is of een cadeautje. Het is echter wel belangrijk om vooraf goed na te denken over je wensen voor om te sparen voor je kind en wat jij belangrijk vindt. Op sommige spaarrekeningen voor kinderen staat het geld bijvoorbeeld vast tot de 18e verjaardag. Het voordeel van zo’n bankrekening is dat het kind of de ouders het geld niet tussentijds kunnen opnemen.

Spaarrekening
Meer informatie over sparen voor kinderen
Spaarrekening kind vergelijken

Kindsparen vergelijken

Kindsparen begint bij het bepalen wat voor jou belangrijk is. Een alternatief voor de kinderspaarrekening is een reguliere spaarrekening openen en hier geld op sparen. Houd er hierbij wel rekening mee dat deze spaarrekening op je eigen naam staat. Het geld vervolgens geven aan je kind wordt dan gezien als een schenking, waardoor je hier schenkbelasting over betaalt.

Wil je gaan sparen voor kind? Vergelijk dan de voorwaarden dus goed voordat je een kinderspaarrekening opent en denk hierbij ook goed na over de mogelijke fiscale gevolgen.

Spaarrekening kind openen

Alleen de ouders of wettelijke verzorgers van het kind, kunnen een rekening op naam van het kind openen. Wil je een rekening openen voor je kleinkind, dan heb je altijd toestemming nodig van de ouders van het kind. Het geld op naam van het kind valt tot de 18e verjaardag namelijk voor de belasting en toeslagen onder het vermogen van de ouders. Je kunt dit voorkomen door op je eigen naam te sparen, maar dan valt het geld natuurlijk wel onder je eigen vermogen.

Over Spaarrente.nl

Sparen voor je kind vergelijken via Spaarrente.nl

Spaarrente.nl is de vergelijkingssite op het gebied van sparen. Hier vergelijk je eenvoudig alle spaarrekeningen en deposito's maar ook een kinderspaarrekening vergelijk en sluit je eenvoudig af via Spaarrente.nl.

Voor de beste spaarrekening voor je kind kijk je naar voorwaarden en de rente. Belangrijke voorwaarde is of het geld vaststaat op de rekening. Bij sommige jeugdspaarrekeningen is het niet mogelijk om het geld tussentijds op te nemen, tenzij het geld gebruikt wordt voor de studie van het kind. Hiermee zorg je dat bijvoorbeeld de ouders of het kind het geld niet tussentijds opnemen. Maar als je een spaarrekening wilt openen waar je je kind op wilt leren sparen, dan kun je beter een vrij opneembare rekening openen. Zo kan je kind ook af toe iets leuks kopen van het gespaarde geld.

Daarnaast kent sparen voor kinderen met een speciale kinderspaarrekening vaak nog extra leuke voorwaarden als een bonusrente of een cadeautje op de verjaardag.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten