Deposito rente vergelijken

Vergelijk deposito’s en open het deposito met de hoogste rente eenvoudig online.

Aanbieder Rente Meer info
1 SME Bank (via Raisin) logo Verder
2 Mano Bank (via Raisin) logo Verder
3 PayRay (via Raisin) logo Verder
4 Banca Progetto (via Raisin) logo Verder
5 Haitong Bank (via Raisin) logo Verder
6 BlueOrange (via Raisin) logo Verder
7 Rietumu Bank (via Raisin) logo Verder
8 CA Auto Bank (via Raisin) logo Verder
9 Fjord Bank (via Raisin) logo Verder
10 Banco Bai Europa (via Raisin) logo Verder
Vergelijk alle deposito's
  • Vergelijk alle deposito’s in Nederland
  • Vind de hoogste deposito rente
  • Open je deposito direct online

Spaardeposito vergelijken

Depositosparen is een spaarvorm waarbij je gedurende een vooraf bepaalde periode geld vastzet. De looptijd van deposito's, de periode dat het geld vaststaat, varieert van 1 maand tot 25 jaar. Spaar je op een deposito? Dan ligt de depositorente, de vergoeding voor het vastzetten van het spaargeld, gedurende de looptijd van het spaardeposito vast. Deze rente is doorgaans hoger dan de rente op een reguliere spaarrekening. Ook liggen de deposito spaarrentes hoger naarmate de looptijd van het spaardeposito langer is.


Spaarrente vergelijken

Deposito rente vergelijken

Net als bij andere producten is een goede vergelijking belangrijk. Deposito sparen vergelijken begint natuurlijk bij je eigen wensen. Hoe lang wil en kun je het geld missen (de periode dat je het vastzet, kun je er niet over beschikken)? Daarnaast zijn de voorwaarden belangrijk. Onder welke voorwaarden kun je gedurende de looptijd wel beschikken over het geld? Bestaat er een minimale of maximale inleg? Schrijft de bank de rente bij op het spaardeposito, waardoor je het rente-op-rente effect hebt, of wordt de depositorente gestort op een andere spaarrekening? Allemaal zaken die je rendement beïnvloeden.

Spaarrekening
Meer informatie over deposito rente vergelijken
Hoogste spaarrente deposito vergelijken

Hoogste rente spaardeposito

De hoogste rente spaardeposito wordt doorgaans geboden op het product met de langste looptijd. Maar let op! De deposito rente staat gedurende de looptijd vast, maar kan hierdoor zowel in je voordeel als nadeel werken. Stijgt gedurende de looptijd de rente, dan profiteer je niet van deze rentestijging. Daalt de rente daarentegen, dan profiteer je natuurlijk wel van de gegarandeerde rente die geboden wordt op het spaardeposito.

Spaardeposito looptijd

Een populaire looptijd van het spaardeposito is 1 jaar. Een deposito met deze looptijd noem je ook wel een termijndeposito. Naast het 1 jarig deposito zijn ook het spaardeposito met een looptijd van 5 en 10 jaar populaire varianten. Gedurende de looptijd staat de depositorente vast. Je weet dus van tevoren precies wat je rendement is. Tegenover deze vaste, gegarandeerde spaarrente staat ook dat je gedurende de looptijd niet zomaar bij je geld kunt. Hier zijn in veel gevallen beperkingen aan verbonden. Ga dus niet alleen voor een hoge depositorente, maar kijk ook goed naar de voorwaarden van het spaardeposito. In het overzicht vergelijk je eenvoudig online elk spaardeposito op depositorente en voorwaarden en kies je dat product dat het beste past bij jouw situatie. Dit kun je vervolgens eenvoudig via internet afsluiten.

Tip! Vind hier direct de hoogste deposito rente bij de looptijd van je keuze:

Hoogste deposito rente

Hoe langer de looptijd, hoe hoger de depositorentes. In principe vind je dus de hoogste depositorente van Nederland door te kiezen voor de deposito rekening met de langste looptijd. De werkelijkheid ligt echter iets genuanceerder. De rentetarieven op kortlopende spaardeposito's (tot 2 jaar) worden bepaald aan de hand van de renteontwikkeling op de geldmarkt. De rentes voor langlopende deposito's worden bepaald aan de hand van de tarieven op de kapitaalmarkt. Hierdoor kan het voorkomen dat de rente op een 1 jaar deposito hetzelfde is als de rente op een depositorekening van 3 of 4 jaar. Voor de hoogste rente deposito is het dus verstandig om goed de deposito rente te vergelijken en een goede afweging te maken tussen de gewenste looptijd en de deposito rente die je hierop krijgt.

Altijd hoogste rente spaarrekening

Je wilt de spaarrente tarieven vergelijken en altijd op de hoogte zijn van de hoge spaarrentes? Spaarente.nl geeft maandelijks een nieuwsbrief uit. Hierin publiceren wij de actuele spaarrentes, nieuws en acties vanuit de Nederlandse banken. Meld je gratis aan voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de beste spaarrente.

Over Spaarrente.nl

Spaardeposito vergelijken op Spaarrente.nl

Spaarrente.nl is de vergelijkingssite op het gebied van sparen en rente. Naast de reguliere spaarrekeningen kun je hier eenvoudig en snel elk spaardeposito vergelijken op aanbieder, looptijd, voorwaarden en depositorente. Naast de rente deposito vergelijken kun je deze ook snel en eenvoudig direct openen. Spaarrente.nl helpt jou zo het spaardeposito met de hoogste deposito rente en beste vooraarden te vinden! Verder kun je op Spaarrente.nl ook kinderspaarrekeningen en duurzaam sparen vergelijken.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten