Maximale spaarrente, bij welke bank krijg je die?

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 11 januari 2024

Welke bank de maximale spaarrente biedt, kan in principe steeds veranderen. Elke maand zijn er wel banken die de rente op hun spaarrekeningen en/of deposito’s aanpassen. Maar er zijn wel een aantal banken aan te wijzen die traditioneel hoog in de spaarrente overzichten staan en dus vaak de maximale spaarrente bieden.

Max rente op een spaarrekening

Banken die vaak de maximale rente op een spaarrekening bieden zijn: Trade Republic, Bigbank, Renault Bank, Nordax Bank, Openbank en Klarna.

Op dit moment biedt Trade Republic met 4 procent de maximale spaarrente voor een vrij opneembare spaarrekening. 

Verschil tussen basis en max spaarrente

In de renteoverzichten op Spaarrente.nl zie je per rekening een basis- en een max rente. Bij de meeste rekeningen zijn deze tarieven gelijk. Er zijn echter banken waarbij de max spaarrente hoger ligt dan de basisrente. Deze banken bieden je een bonusrente als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld een minimaal saldo of dat je geld minimaal een kwartaal of jaar op de rekening moet staan. Voldoe je aan de voorwaarden, dan ontvang je de maximale spaarrente op die spaarrekening. Voldoe je niet aan de gestelde voorwaarden, dan krijg je alleen de basisrente.

Maximale spaarrente op een deposito

Welke bank de maximale rente biedt voor een deposito, verschilt per looptijd. Enkele banken die vaak bovenaan de renteoverzichten voor depositorentes staan, zijn: verschillende buitenlandse banken van het spaarplatform Raisin en de Estse bank Bigbank.

Tip! Maximale spaarrente bij jouw looptijd? Kies in het renteoverzicht op Spaarrente.nl je looptijd en je ziet direct welke bank de maximale rente biedt. Deposito rente vergelijken >>

Op zoek naar de maximale spaarrente?

Vergelijk direct welke bank de meeste spaarrente geeft en zorg dat je geen rente-inkomsten misloopt!

Spaarrente vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten