Rente op betaalrekening

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 11 januari 2024

Rente op je betaalrekening tegenwoordig een bijzonderheid. Alleen bij SNS Bank kun je nog een beetje rente krijgen op je betaalrekening.

Hoeveel rente krijg je op de betaalrekening?

SNS Bank biedt 0,01 procent rente op jaarbasis over het saldo tot 5.000 euro. Dit geldt alleen de SNS Compleeet rekening.

Waarom biedt niet iedere bank een betaalrekening met rente?

De meeste banken hebben nooit rente op een betaalrekening geboden. Dit doen ze niet, omdat een betaalrekening veel duurder is dan een spaarrekening. Een betaalrekening heeft namelijk meer faciliteiten nodig dan een spaarrekening, zoals een betaalpas die zowel in Nederland als in het buitenland werkt. Ook vinden er veel meer transacties plaats op een betaalrekening, wat voor de bank meer administratieve kosten met zich meebrengt. Bovendien verandert het saldo op een betaalrekening zo snel, dat een bank dit saldo niet kan gebruiken voor bijvoorbeeld kredietverstrekking.

Een betaalrekening levert voor een bank dus nauwelijks iets op, terwijl er wel kosten gepaard gaan met het aanbieden van betaalrekeningen. Zeker voor de grote banken, omdat deze banken ook pinautomaten plaatsen door het hele land. Bovendien krijgt een bank minder met concurrentie te maken, omdat ook de meeste andere banken geen rente geven op betaalrekeningen.

Hoog saldo op je rekening?

Zet een deel op je spaarrekening. Daar krijg je meer rente dan op een betaalrekening. Vergelijk snel!

Hoogste spaarrente
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten