Sparen voor tandarts

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 11 januari 2024

Steeds minder consumenten kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering bij de zorgverzekering. Dat is logisch, want met een gezond gebit kost de tandarts meestal minder dan je betaalt voor de aanvullende tandartsverzekering. Het is echter wel verstandig om dan te sparen voor de tandarts, zodat als je toch een keer een hoge rekening krijgt, je deze gewoon kunt betalen. 

Sparen voor tandarts op gewone spaarrekening

Sparen voor de tandarts begint bij het vaststellen van je streefbedrag. De periodieke controle met gebitsreiniging kost ongeveer 30 euro, maar voor een kroon betaal je al snel 400 euro. Vraag eventueel aan je tandarts welke kosten hij of zij inschat voor jouw gebit. Als je weet hoeveel je opzij wilt leggen voor de tandarts, bepaal je hoeveel je maandelijks wilt sparen voor dit doel. Zorg wel dat je na een opname telkens het saldo op de spaarrekening weer aanvult.

Een vrij opneembare spaarrekening is de meest geschikte spaarvorm als je spaart voor de tandarts. Je weet immers niet van te voren wanneer je geld moet opnemen van de rekening.

Tip! Kies je voor een aanvullende tandartsverzekering? Zorg dan dat je niet onnodig te veel betaalt en maak een vergelijking op Geld.nl. Hier vind je binnen enkele minuten de verzekeraar met de laagste premie voor een basisverzekering met aanvullende tandverzekering.

Sparen voor de tandarts?

Kies de spaarrekening met de hoogste rente.Dan verdien je ook nog iets aan het spaargeld opzij zetten.

Rente spaarrekening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten