Sparen voor vakantie

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 11 januari 2024

Lang niet iedereen heeft zomaar geld om elk jaar op vakantie te gaan. Moet jij ook sparen om op vakantie te kunnen of wil je sparen voor een bijzondere of duurdere reis? De tips in dit artikel helpen je je spaardoel snel te bereiken.

Voor welke vakantie spaar je?

De eerste stap is het bepalen van je spaardoel. Waar wil je naartoe? En wat kost deze reis ongeveer? Als je een goede inschatting kunt maken van het geld dat je nodig hebt en hoeveel tijd je hebt om dit bedrag bij elkaar te sparen, kun je berekenen hoeveel je per maand moet sparen. Bovendien kun je gemakkelijker sparen als je de vakantie alvast voor ogen hebt als je spaart.

Sparen voor vakantie - Vrij opneembare spaarrekening de beste optie!

Sparen voor je vakantie kun je het best doen op een spaarrekening zonder voorwaarden. Je kunt dan op elk moment geld op de rekening storten en geld opnemen.

Alleen als je spaart voor een reis die nog ver weg ligt, bijvoorbeeld een wereldreis over 5 jaar, kan een spaardeposito een geschikte spaarvorm zijn. Je zet dan een bepaald bedrag vast tegen een vaste depositorente. Vaak ligt deze rente hoger dan de rente op een gewone spaarrekening. Maar je kunt geen geld opnemen of geld bijstorten. 

Tip! Kijk voor je een spaarrekening  of deposito kiest eerst even bij elke bank je de beste rente krijgt. In de renteoverzichten op Spaarrente.nl vergelijk je eenvoudig alle spaarrekeningen en deposito's:

Spaar voor je vakantie op een aparte spaarrekening

Vaak spaar je niet alleen voor je vakantie, maar ook voor bijvoorbeeld een nieuwe auto. Je kunt het best deze spaardoelen splitsen door voor beide spaardoelen een aparte spaarrekening te openen. Zo kun je goed in de gaten houden hoeveel je al hebt gespaard voor je vakantie. Sommige banken bieden je ook de mogelijkheid om verschillende spaarpotjes aan te maken binnen je spaarrekening.

Tip! Ga je samen met vrienden op vakantie? Dan is een gezamenlijke spaarrekening misschien een goed idee. Jullie sparen dan samen voor de vakantie en kunnen vanuit een rekening de kosten betalen. Kies hier wel alleen voor als je elkaar echt vertrouwt.

Spaar elke maand voor je reis en alle beetjes helpen

Elke maand een automatische overboeking van je betaalrekening naar je spaarrekening voorkomt dat je geld voor de vakantie uitgeeft aan andere zaken. Daarnaast kun je elke maand kijken of je iets extra’s over kunt maken, bijvoorbeeld als je vakantiegeld binnenkomt.

Sneller sparen voor vakantie?

Spaar dan tegen de hoogste rente en beste voorwaarden! Vergelijk nu direct voor de best passende spaarrekening.

Hoogste spaarrente vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten