Spaarrente.nl > Groen sparen

Duurzaam sparen vergelijken

1 
2
3
Rente% Aanbieder Naam productBelastingvoordeelWaardering 
1,90% Rabobank Rabo GroenSparen Rabo GroenSparen Nee 7,1
1,20% ASN Bank ASN Ideaalsparen ASN Ideaalsparen Nee 8,0
 • Duurzaam sparen

  Duurzaam sparen vergelijken

  Duurzaam sparen is een manier van sparen waarbij de bank rekening houdt met mens en milieu. In Nederland bestaan er maar enkele aanbieders van duurzaam sparen. De bekendste zijn ASN Bank en Triodos Bank. In bovenstaand overzicht kun je zelf eenvoudig de hoogste rente van duurzaam sparen vergelijken.

  De aanbieders van een duurzame spaarrekening houden dus rekening met het doel waarvoor ze je spaargeld gebruiken. De bank gebruikt het bijvoorbeeld niet om te investeren in wapenhandel of in landen waar de mensenrechten ter discussie staan. Centrale thema's bij deze investeringen zijn mens, natuur en milieu.

  Duurzame spaarrekening belasting

  Iets anders dan duurzaam sparen, is groen sparen. Er bestaat voor groen sparen een fiscaal voordeel die het groen sparen interessant maakt. Dit belastingvoordeel geldt op alle spaarrekeningen en beleggingsfondsen met een groencertificaat. Je kunt dus alleen extra belastingvrij sparen als het groene spaarproduct beschikt over een groencertificaat!

  Duurzaam deposito

  Naast een duurzame spaarrekening bieden sommige banken ook een duurzame deposito's aan. Deze heeft dezelfde kenmerken als een regulier spaardeposito, maar het doel hierbij is ook weer zorg voor natuur, mens en milieu.

  Wil je ook duurzaam sparen of weten hoe een bank omgaat met maatschappelijke onderwerpen? De Eerlijke Bankwijzer geeft inzicht in het beleid van banken op het gebied van klimaat, wapens, mensenrechten, corruptie en betrouwbaarheid.

 • Over Spaarrente.nl

  Duurzame spaarrekeningen en deposito's

  Spaarrente.nl is de vergelijkingssite op het gebied van sparen. Maandelijks wordt Spaarrente.nl geraadpleegd door honderdduizenden consumenten op zoek naar de beste spaarrekening of hoogste rente. Zo ook voor duurzaam sparen. Spaarrente.nl geeft jou een compleet inzicht in de beschikbare duurzame spaarrekeningen en deposito's. Hiermee kun je bewust sparen tegen een aantrekkelijke rente met oog voor mens, natuur en milieu.

Nieuws
Spaarrente blijft maar stijgen

Na jaren van spaarrente dalingen, zijn de spaarrentes vanaf juli ...

Verder lezen
Vakantiegeld op je spaarrekening zetten levert eindelijk weer wat op

Door de stijgende spaarrentes levert je vakantiegeld op een spaar...

Verder lezen
Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

'Spaarrente blijft maar stijgen'Lees verder

Amanda, Redactie Spaarrente.nl

Volg de spaarrente

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.

Verzenden