Gouden spaarrente 2016 naar Nationale Nederlanden

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 7 december 2016

Vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt vandaag de Gouden Spaarrente 2016 uit aan Nationale Nederlanden voor haar internetspaarrekening. Spaarrente.nl overhandigt de prijs voor het vijfde jaar op rij aan de vrij opneembare spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid.

Waarom Nationale Nederlanden?

De Gouden Spaarrente 2016 gaat naar de internetspaarrekening van Nationale Nederlanden, omdat deze rekening het hele jaar in de top 3 van hoogste spaarrentes stond. De internetspaarrekening van Nationale Nederlanden bood 8 maanden lang zelfs de hoogste spaarrente.

Daarbij voerde Nationale Nederlanden het meest stabiele rentebeleid van alle spaarrekeningen die in de top 3 voorkwamen in 2016. Begin dit jaar was de rente op deze rekening 1,10%. Vanaf 9 december is dit nog 0,6%. Een daling van 0,5 procentpunt. Ter vergelijking de rentes van Knab en Argenta die ook met hun spaarrekening bijna elke maand in de top 3 stonden, daalden met respectievelijk 0,55 en 0,6 procentpunt.

Nieuw! Gouden jeugdspaarrente

Ter ere van het 5-jarig bestaan van de Gouden Spaarrente, reikt Spaarrente.nl dit jaar ook de Gouden jeugdspaarrente uit. Deze prijs gaat naar de ASN Jeugdsparen rekening van ASN Bank. Deze rekening bood het hele jaar de hoogste rente en is gedurende het hele jaar met slechts 0,2 procentpunt gedaald. Dit terwijl de rentes op jeugdspaarrekening van januari tot en met december 2016 gemiddeld met 0,4 procentpunt zijn gedaald.

Hoe werkt de Gouden Spaarrente?

Spaarrente.nl houdt gedurende het hele jaar de spaarrentes van alle spaarrekeningen bij en berekent op basis hiervan maandelijks de rentestabiliteit en positie. Zo ontstaat een duidelijk beeld van de spaarrekeningen die goed scoren op het gebied van rente en welke minder. De spaarrekening die het vaakst in de top 3 staat en hierbij een stabiel rentebeleid hanteert, wint de Gouden Spaarrente.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten