Gouden spaarrente 2018 naar LeasePlan Bank

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 14 december 2018

Het afgelopen jaar wist LeasePlan Bank de nummer één positie in de spaarrenteoverzichten 10 maanden lang te bekleden. De spaarrekening van LeasePlan Bank is dus niet voor niets de winnaar van de Gouden Spaarrente 2018. Vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt deze prijs voor het zevende jaar op rij uit aan de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid.

Waarom LeasePlan Bank?

LeasePlan Bank bood gemiddeld genomen over het hele jaar de hoogste rente op een spaarrekening. “Wie het hele jaar een spaarrekening had bij LeasePlan Bank kreeg gemiddeld 0,37 procent rente over 2018”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe. Dit terwijl de gemiddelde rente in 2018 voor de hele spaarmarkt 0,2 procent was.

Sander Frons, director Finance&Operations van LeasePlan Bank voegt hieraan toe: ” De ambitie van LeasePlan Bank is om sparen zo leuk en makkelijk mogelijk te maken en daarbij past natuurlijk een aantrekkelijke rente. We zijn dan ook erg blij dat we de Gouden Spaarrente Award 2018 hebben gewonnen!”

Renteverloop LeasePlan Bank Internetsparen

LeasePlan Bank startte het jaar niet met de hoogste spaarrente. Die eer ging naar Anadolubank met 0,5 procent rente op de Alfa Slimmer Sparen Rekening. LeasePlan Bank stond die maand op nummer 2 met 0,45 procent. Ook in februari stond de bank op nummer 2. Dit veranderde in maart na enkele renteverlagingen van Anadolubank. LeasePlan Bank kwam op een gedeelde eerste plaatst en stond die positie de rest van het jaar niet af.

Waar veel banken zich gedwongen zagen om ook in 2018 de spaarrentes verder te verlagen, kon LeasePlan Bank een heel stabiel rentebeleid voeren. Al sinds mei staat de rente onveranderd op 0,35 procent.

Het spaarjaar 2018

Het spaarjaar 2018 kenmerkt zich vooral door voorzichtigheid in de renteverlagingen op spaarrekeningen. De grootbanken probeerden allemaal zolang mogelijk verdere verlagingen uit te stellen en niemand durfde echt richting de nul te gaan. Pas in augustus gingen ABN-AMRO en ING met hun rentes naar 0,03 procent. Rabobank volgde in september. Triodos Bank, die al sinds april 2017 geen rente meer biedt, durfde niet naar negatieve rentes te gaan. Ook bij de kleinere banken met de hogere spaarrentes zagen we door het jaar heen wel wat meer, maar daar verliep het in stapjes en volgde de banken elkaar vaak snel op na een verlaging.

Verwachting 2019

Spaarrente.nl verwacht dat ook in 2019 de rentes op spaarrekeningen laag blijven. De kans dat meer banken naar de nul gaan of zelfs negatieve rentes, is volgens Amanda Bulthuis echter klein. “De Europese Centrale Bank zal naar verwachting eind 2019 / begin 2020 de eerste rente verhogingen aankondigden. Met dat voorruitzicht zullen de banken proberen om het, met eventueel nog enkele kleine verlagingen, tot die tijd uit te zingen met de lage spaarrentes en misschien kleine verlaging.”

Hoe werkt de Gouden Spaarrente?

Spaarrente.nl houdt het hele jaar de spaarrentes van alle spaarrekeningen bij. De vergelijkingssite berekent op basis hiervan maandelijks de positie en de rentestabiliteit per spaarrekening Zo ontstaat een duidelijk beeld van de spaarrekeningen die goed scoren op het gebied van rente en welke minder. De spaarrekening die het vaakst in de top 3 staat en hierbij een stabiel rentebeleid hanteert, wint de Gouden Spaarrente.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten