Spaaracties vakantiegeld 2018 naar nulpunt

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 22 mei 2018

Net als de huidige spaarrente zijn ook de spaaracties voor het vakantiegeld naar het nulpunt aan het zakken. Eind mei ontvangen veel Nederlanders hun vakantiegeld. Dit was altijd het moment voor de banken om een spaaractie te houden. In de loop der jaren zijn deze acties echter afgenomen, zowel in aantal als qua inhoud. Dit jaar is het aantal acties naar een nulpunt gedaald. Slechts twee banken houden een (beperkte) spaaractie. Waar je vroeger een hogere actierente kreeg of zelfs een iPad kon winnen, blijft het tegenwoordig bij een beperkt cadeautje. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Acties vakantiegeld 2018

RegioBank en ING Bank zijn in 2018 de enige banken met een spaaractie gericht op vakantiegeld. Open je bij RegioBank vóór 30 juni een spaarrekening en leg je 750 euro in, dan krijg je een vakantietas cadeau. ING heeft spaaracties voor nieuwe klanten en bestaande klanten. Als nieuwe klant krijg je een strandlaken cadeau wanneer je een Oranje Spaarrekening, Spaarrekening voor UNICEF of Bonusrente Rekening opent. Als bestaande klant van ING krijg je ook een strandlaken cadeau wanneer je een maandelijkse automatische overschrijving van 25 euro instelt of 500 euro spaart.

Waarom minder vakantiegeldacties?

De meeste banken melden dat vakantiegeldacties niet aantrekkelijk zijn door de huidige lage spaarrente. Andere banken hebben doorlopende campagnes waardoor zij ervoor kiezen geen vakantiegeld spaaractie te starten.

Verstandig omgaan met je vakantiegeld

Wat doe je nog meer met je vakantiegeld, behalve een vakantie boeken? Ook al zijn er weinig tot geen spaaracties, het is altijd verstandig geld te sparen. Je hebt dan in ieder geval een buffer, mocht er iets in of rond het huis kapotgaan. Verder kun je eventuele schulden en je hypotheek aflossen met het vakantiegeld. Een ander verstandig doel voor je vakantiegeld is om te sparen voor aanvullend pensioen.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten