Sparen en betalen met dezelfde rekening

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 16 februari 2011

Sparen op je betaalrekening? Dat kan met de Friesland Bank spaar &betaal mix rekening die de bank deze week introduceert. Je kunt van deze rekening gewoon pinnen en geld opnemen en ondertussen ontvang je rente over je saldo.

De sparen rente die je ontvangt is afhankelijk van het saldo op de rekening. Bij een saldo tot 5.000 euro, ontvangt de rekeninghouder slechts 0,5 procent rente. Deze rekening is vooral aantrekkelijk voor mensen die een groter saldo op hun betaalrekening kunnen aanhouden. Vanaf 15.000 euro kan een rente worden ontvangen van 2,20%, een tarief vergelijkbaar is met de spaarrentes die je op dit moment kunt ontvangen op een reguliere spaarrekening zonder beperkingen.

Voor de consumenten met een positief saldo van 25.000 tot 1.500.000 euro krijgen de hoogste rente die kan oplopen tot wel 2,7 procent. Dit is uitzonderlijk in de spaarmarkt op dit moment. De rente wordt dagelijks aan het eind van de dag berekend over het hele saldo.

Friesland Bank heeft een onderzoek gehouden onder haar eigen consumenten waaruit blijkt dat 82 procent graag rente wil ontvangen op de betaalrekening. Daarnaast vindt tweederde het belangrijk direct betalingen te kunnen doen vanaf de spaarrekening.

Klanten die een betaalrekening hebben bij Friesland Bank zullen binnenkort een worden benaderd door de bank met de vraag of ze hun rekening willen omzetten naar de spaar & betaal mix. 

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten