Vakantiegeldacties 2017 magertjes

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 15 mei 2017

Veel Nederlanders zien eind deze maand weer het vakantiegeld op het loonstrookje staan. Maar wie verwacht dat de bank met een leuk extraatje komt als je het geld op de spaarrekening zet, kan dit jaar weleens bedrogen uit komen. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Van de drie grootbanken heeft alleen ING dit jaar een actie gericht op het vakantiegeld. ABN AMRO en Rabobank zien er dit jaar vanaf.

Vakantiegeldacties kleiner dan voorgaande jaren

De actie van ING is dit jaar ook kleiner dan voorgaande jaren. Vorig jaar kregen bestaande spaarders een Rituals-pakket. Nieuwe spaarders kregen zelfs extra rente. In 2017 krijg je, als je minimaal 500 euro spaart, een Erop Uit Voordeelkaart die korting biedt op diverse uitjes.

ASN Bank en Regiobank kennen ook vakantiegeldacties in 2017. ASN Bank plant voor elke geopende spaarrekening tussen 15 mei en 14 juli een boom in het ASN bos. Bij Regiobank krijg je van je adviseur een zomerse mok als je minimaal 750 euro spaart.

Spaarrekening niet de beste bestemming vakantiegeld

“Je zou bijna denken dat de banken je vakantiegeld helemaal niet willen”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “Daarnaast is met de lage spaarrentes de spaarrekening op dit moment sowieso misschien niet de beste bestemming voor je vakantiegeld.”

Vorig jaar werd het vakantiegeld al vaker besteed aan het aflossen van schulden, het doen van grote aankopen of gewoon echt voor een vakantie. “We verwachten dat dit beeld dit jaar niet anders is.”

Toch sparen?

Wie toch (een deel van) het vakantiegeld wil sparen, kan beter een spaarrekening kiezen met een hogere rente dan voor een cadeautje. De hoogste rente op een spaarrekening krijg je op dit moment bij a.s.r. bank. Deze bank heeft om die reden geen vakantiegeldactie. “Wij bieden liever altijd een concurrerende rente”, licht een woordvoerder toe.

Ook een spaardeposito, waarop je een hogere rente krijgt door je spaargeld vast te zetten, is een optie. Maar kies dan wel voor een looptijd van maximaal 3 jaar, raadt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl aan. “Zo voorkom je dat je als de rentes weer gaan stijgen je spaargeld nog heel lang vaststaat tegen een relatief lage rente.”

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten