Vakantiegeldacties van banken dit jaar beperkt

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 4 mei 2012

De enige bank die aangeeft een geldbedrag weg te geven is ABN AMRO. Deze bank verloot 1.000 euro onder de vakantiegeldspaarders die minimaal 1.000 euro storten. Bij RegioBank blijft de prijs beperkt tot een fietskoeltas voor klanten die 750 euro of meer overmaken naar hun spaarrekening.

SNS Reaal dochters SNS Bank en ASN Bank gooien het over een hele andere boeg. De spaarder wordt er bij deze bank niet zozeer zelf beter van als hij zijn vakantiegeld spaart, maar steunt indirect een goed doel. SNS Bank steunt vanaf 7 mei voor iedere groep van 500 spaarders die 500 euro of meer spaart een gezin via de Vakantiebank. Deze stichting biedt mensen met een moeilijke financiële situatie die langdurig niet op vakantie zijn geweest de mogelijkheid om gratis op vakantie te gaan.

ASN Bank grijpt de vakantiegeldperiode ook meteen aan om nieuwe klanten te werven. Voor iedere nieuw geopende spaarrekening doneert de bank 5 euro aan het Bio Vakantieoord. Dit is een volledig aangepast vakantiepark waar gehandicapte kinderen met het hele gezin vakantie kunnen vieren. Voor bestaande ASN-spaarders geldt dat zij minimaal 1.500 euro moeten sparen voordat de bank een donatie doet aan het vakantieoord.

Geen iPads meer

“Vooral bij deze laatste acties is het verschil met vorig jaar goed merkbaar”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “Vorig jaar werden er nog iPads verloot, op zulke prijzen hoeft de spaarder dit jaar dus niet te rekenen.” De beperktere spaaracties passen, volgens Bulthuis, in de trend van de dalende spaarrentes die al een paar maanden zichtbaar is. “Spaaranken hebben twee keer goedkoop geld kunnen lenen van de Europese Centrale Bank (ECB). Daardoor hebben ze het geld van de spaarder nu minder hard nodig dan vorig jaar rond deze tijd het geval was. De prijzen die ze hiervoor over hebben zijn dus ook minder groot. ”

Ook ING Bank en MoneYou hebben spaaracties gepland die gericht zijn op het vakantiegeld. Deze banken willen hier echter nog geen mededelingen over doen totdat de acties officieel van start gaan. De actie van ING Bank begint op maandag 7 mei en de actie van MoneYou gaat medio mei van start.

Over Spaarrente.nl
Dit bericht is geschreven op basis van eigen onderzoek door Spaarrente.nl. De vergelijkingssite houdt je altijd op de hoogte van de belangrijke ontwikkelingen op de spaarmarkt. Daarnaast kun je in de vergelijkingsmodules eenvoudig zien bij welke bank je de hoogste rente ontvangt. Ook kun je gebruik maken van handige tools, zoals de rente berekenen die je op de spaarrekeningen krijgt. 

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten