Vakantiegeldacties van banken in 2013 weer minder

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 7 mei 2013

Banken hebben dit jaar wederom minder over voor het vakantiegeld, blijkt uit een inventarisatie van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Zo hebben Rabobank en SNS Bank, twee van vier grote banken, dit jaar helemaal geen vakantiegeldacties. “Vooral de grootbanken richten de aandacht meer op het bieden van service en advies dan op cadeautjes en winacties.”, stelt Eefje van Haaften van Spaarrente.nl .

Geen vakantiegeld actie

Vorig jaar constateerde Spaarrente.nl al dat de acties van banken om klanten te stimuleren het vakantiegeld op de spaarrekening te storten flink werden beperkt en ook dit jaar is dit te zien. SNS Bank, MoneYou en Rabobank bieden dit jaar geen vakantiegeldactie. MoneYou geeft aan momenteel de prioriteit ‘ergens anders te leggen’ en SNS Bank vindt het na de nationalisatie dit jaar niet gepast om met vakantiegeldacties te werken.

De vakantiegeld acties dit jaar

Er zijn nog wel banken die een actie met vakantiegeld hebben dit jaar. De acties van ING en RegioBank zijn ongeveer gelijk gebleven aan vorig jaar. Bij een storting van 750 euro krijgen spaarders bij RegioBank een volleybal cadeau. Vorig jaar kregen spaarders bij hetzelfde bedrag een fietskoeltas. Bij ING krijgen spaarders een toegangskaartje voor de bioscoop cadeau als zij 500 euro op de spaarrekening zetten. Vorig jaar was dit een badhanddoek.

Spaarders die 1.000 euro op een spaarrekening van ASN Bank zetten of een spaarrekening openen, dragen bij aan een dagje uit voor een oudere. De bank doneert dan 2,50 euro aan het Nationaal Ouderenfonds. ABN AMRO ten slotte verloot vanaf 29 april elke week 1.000 euro onder spaarders die 1.000 euro op de spaarrekening storten.

ABN AMRO is hiermee de enige bank die dit jaar een grotere vakantiegeldactie biedt dan vorig jaar. De bank verloot dit jaar negen keer 1.000 euro. Vorig jaar verlootte de bank dit bedrag slechts eenmalig tijdens de vakantiegeldperiode. 

Aandacht voor doelsparen

Rabobank en ING zien de vakantiegeldperiode ook als een goed moment om het sparen in online spaarpotjes, ‘doelsparen’, onder de aandacht te brengen. Gisteren begon daarom tegelijk met de vakantiegeldactie van ING een campagne rondom dit doelsparen.

“Doelsparen, of sparen in verschillende spaarpotjes, is een duidelijke trend onder banken die goed laat zien dat de aandacht van vooral de grote banken steeds meer verschuift naar extra diensten. Door de alsmaar dalende spaarrentes, kunnen de banken op het gebied van hoge rente niet langer beconcurreren. Maar zij hebben wel de mogelijkheid de klant meer services en diensten te bieden”, aldus Van Haaften.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten