Depositorente 1 jaar vast vergelijken

Vergelijk alle deposito’s 1 jaar vast op rente en voorwaarden.

Aanbieder Rente Meer info
1 Mano Bank (via Raisin) logo Verder
2 BlueOrange (via Raisin) logo Verder
3 Fjord Bank (via Raisin) logo Verder
4 Rietumu Bank (via Raisin) logo Verder
5 PayRay (via Raisin) logo Verder
6 Banca Progetto (via Raisin) logo Verder
7 SME Bank (via Raisin) logo Verder
8 ProCredit Bank (via Raisin) logo Verder
9 CA Auto Bank (via Raisin) logo Verder
10 Banco Bai Europa (via Raisin) logo Verder
Vergelijk alle deposito's
  • Vergelijk alle deposito’s 1 jaar
  • Vind de hoogste depositorente 1 jaar
  • Open je 1 jaars deposito direct online

Spaardeposito 1 jaar

Je spaargeld op een deposito van 1 jaar zetten heeft verschillende voordelen. Je krijgt een hogere rente dan op een spaarrekening en die rente staat het hele jaar vast, dus je bent zeker van je rendement aan het eind van dat jaar.

Daarnaast beschermt een deposito van 1 jaar je tegen de verleiding om het geld tussentijds uit te geven, terwijl je het pas over een jaar nodig hebt voor een grote uitgave. Je kan het geld op een deposito namelijk niet zomaar opnemen tijdens de looptijd.

Spaarrente vergelijken

Rente deposito 1 jaar vergelijken

Een spaardeposito van 1 jaar biedt je het grootste voordeel als je een zo hoog mogelijke rente krijgt. Zo levert je geld op een deposito van 1 jaar het meeste rendement op. Op Spaarrente.nl vergelijk je altijd de actuele depositorentes van 1 jaar van het grootste aanbod spaarbanken. Zo vind je altijd de rente voor je deposito van 1 jaar.

Tip! Heb je (een deel van) je spaargeld snel nodig als je een onverwachte rekening krijgt of je auto een dure reparatie nodig heeft? Zet dat geld dan op de vrij opneembare spaarrekening met de hoogste spaarrente van Nederland. Zo haal je het maximale uit dit spaargeld! 

Spaarrekening
Meer informatie over depositorente 1 jaar vergelijken
Rente deposito 1 jaar vast vergelijken

Ben je op zoek naar een deposito van 1 jaar vast? Dan heb je de keuze uit tientallen spaarbanken. Hoe kies je daaruit nu het beste deposito van 1 jaar voor jouw spaargeld? Het belangrijkste om op te letten is natuurlijk de rente. Hoe hoger de rente, hoe meer rendement je behaalt door je spaargeld op een deposito van 1 jaar te zetten. Toch zijn er nog meer dingen waar je op moet letten. Hier geven we je alle nodige informatie zodat je een goede keuze kunt maken.

Hoeveel spaargeld op een deposito van 1 jaar vast zetten?

Zet nooit meer geld op een spaardeposito van 1 jaar dan je voor 1 jaar kunt missen. Je kunt het spaargeld namelijk tijdens de looptijd van het deposito niet zomaar opnemen. Daarnaast heeft het bedrag dat je op een deposito van 1 jaar wilt en kunt inleggen invloed op welke spaarbanken je kunt kiezen. Bij sommige banken moet je minimaal enkele duizenden euro’s inleggen op het 1 jaars deposito, maar er zijn ook banken waar je met 250 of 500 euro al een deposito van 1 jaar opent.

Door bij de vergelijking op Spaarrente.nl het bedrag in te vullen dat je wilt inleggen, zie je direct welke deposito’s van 1 jaar beschikbaar zijn bij jouw inleg. Hierbij staat het deposito met de hoogste rente bovenaan je vergelijking.

Spaardeposito 1 jaar bij buitenlandse bank

De hoogste rentes voor een deposito van 1 jaar vind je meestal bij buitenlandse banken die in Nederland actief zijn. Je spaargeld bij deze banken valt onder het depositogarantiestelsel van het betreffende land. Is dat wel veilig? Ja, dat is net zo veilig als sparen bij een Nederlandse bank. Alle deposito’s van 1 jaar die we op Spaarrente.nl tonen, vallen onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie. Deze stelsels garanderen je spaargeld allemaal tot 100.000 euro als de bank failliet gaat. Dat is dus precies hetzelfde als het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Deposito 1 jaar voor kinderen

Een deposito van 1 jaar kun je bij de meeste banken alleen openen als je minimaal 18 jaar of ouder bent. Je kunt op een spaardeposito van 1 jaar dus niet op naam van je kind sparen, maar je kunt wel een deposito openen en het spaargeld na 1 jaar aan je kind schenken, bijvoorbeeld als afstudeercadeau of voor de uitzet bij het op kamers gaan. Wil je echter elk jaar of elke maand een bedrag opzij zetten voor je kind? Dan is een kinderspaarrekening een beter passende spaarvorm. Vergelijk hier de spaarrekening kind rentes.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten