Spaarrente.nl > Particulier sparen > Eindkapitaal, rendement en rente berekenen

Eindkapitaal en spaarrente berekenen

Met de spaarberekening bereken je op basis van een periodieke en/of eenmalige inleg eenvoudig hoeveel je spaargeld oplevert.

Periodieke inleg is op basis van maandelijkse inleg. Rentepercentage is op basis van rente op jaarbasis.

 • Geef maandelijkse storting aan
 • Bepaal uw éénmalige eerste inleg
 • Geef het rentepercentage aan dat u ontvangt
 • Bepaal de looptijd in jaren
 • Op basis van bovenstaand wordt het eindsaldo berekend
 • Rente berekenen

  Spaarrente berekenen

  Op je spaargeld wil je natuurlijk een hoog rendement behalen. Hoeveel rente levert je spaarsaldo op? Met de renteberekening van Spaarrente.nl bereken je eenvoudig hoeveel je geld met de huidige spaarrente oplevert. Door je inleg, rente en periode aan te geven, bereken je zelf online de opbrengst van je spaargeld.

  Rente op rente berekenen

  Heb je een spaarrekening en stort je bank de rente periodiek op je betreffende spaarrekening, dan ontvang je over deze rente ook weer rente. Dit is het rente op rente effect. Zolang je niet aan je spaarsaldo komt, groeit het spaarsaldo dus extra hard naarmate de tijd vordert. Door hierboven renteberekeningen te maken kun je snel het resultaat van de rente op rente berekenen voor een bepaalde periode. Je kunt zo het rentebedrag berekenen dat je over de gehele looptijd ontvangt.

  Rente berekening

  Met bovenstaande calculator kun je dus zelf berekeningen maken voor je spaargeld. Geef zelf de inleg, rentevoet (interest) en de periode die je wilt sparen aan, en de calculator berekent je eindbedrag. Je ziet dus direct wat de renteopbrengst van je spaargeld per jaar is!

 • Over Spaarrente.nl

  Rente berekenen

  Spaarrente.nl is de informatie en vergelijkingssite op het gebied van sparen. Naast het uitgebreid vergelijken van rente, kun je ook de spaarrente berekenen. Deze renteberekening maakt snel inzichtelijk wat het eindsaldo van je spaartegoed wordt op basis van looptijd en rente.

  Wil je rente op rente berekenen, dan kun je deze berekening ook gebruiken. Een handig hulpmiddel dus bij het kiezen van de beste spaarrekening voor jouw situatie.

  Over Spaarrente.nl

  Spaarrente.nl is de autoriteit op het gebied van sparen. Maandelijks bezoeken honderdduizenden consumenten en ondernemers de website op zoek naar een goede spaarrekening of vergelijking voor de hoogste rente. Naast het vergelijken van de rente vergelijk je eenvoudig alle producten op voorwaarden en kenmerken.

Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Volg de spaarrente

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.

Verzenden