Spaarrente.nl > Particulier sparen > Eindkapitaal, rendement en rente berekenen

Eindkapitaal en spaarrente berekenen

Met de spaarberekening bereken je op basis van een periodieke en/of eenmalige inleg eenvoudig hoeveel je spaargeld oplevert.

Periodieke inleg is op basis van maandelijkse inleg. Rentepercentage is op basis van rente op jaarbasis.

 • Geef maandelijkse storting aan
 • Bepaal uw éénmalige eerste inleg
 • Geef het rentepercentage aan dat u ontvangt
 • Bepaal de looptijd in jaren
 • Op basis van bovenstaand wordt het eindsaldo berekend
 • Rente berekenen

  Spaarrente berekenen: wat is de opbrengst van mijn spaargeld?

  Op je spaargeld wil je natuurlijk een hoog rendement behalen. Maar hoeveel eindkapitaal levert de spaarrente je op?

  Bereken eenvoudig hoeveel je spaart met de renteberekening van Spaarrente.nl. Geef je inleg, het rentepercentage en de periode dat je spaart aan, en je berekent zelf online de opbrengst van je spaarrekening.

  Rente-op-rente berekenen

  Heb je een spaarrekening en stort je bank de rente periodiek op je spaarrekening, dan ontvang je over deze rente ook weer rente. Dit is het rente-op-rente effect.

  Zolang je niet aan je spaarsaldo komt, groeit het spaarsaldo dus extra hard naarmate de tijd vordert.

  Door hierboven een berekening te maken zie je snel het resultaat van het rente-op-rente effect per jaar. Je berekent zo het rentebedrag dat je over de gehele looptijd ontvangt.

 • Over Spaarrente.nl

  Rente berekenen met Spaarrente.nl

  Spaarrente.nl is al ruim 10 jaar de onafhankelijke autoriteit op het gebied van sparen. Maandelijks wordt Spaarrente.nl door 400.000 bezoekers geraadpleegd op zoek naar de hoogste spaarrente.

  Door onze samenwerking met de onafhankelijke dataleverancier MoneyView en bijna alle financiële instellingen garanderen wij een actueel en volledig overzicht van spaarrentes en voorwaarden.

  De overzichten op Spaarrente.nl maken het eenvoudig de actuele spaarrentes en voorwaarden te vergelijken. Je opent de spaarrekening van jouw keuze snel en eenvoudig via Spaarrente.nl, dankzij onze samenwerking met financiële instellingen.

  Spaarrente.nl in de media

  Spaarrente.nl volgt alle ontwikkelingen op het gebied van sparen op de voet en publiceert hier regelmatig over in de landelijke media. Spaarrente.nl wordt dan ook geregeld door de media geraadpleegd om ontwikkelingen op het gebied van sparen toe te lichten.

  Jaarlijks reikt Spaarrente.nl de Gouden Spaarrente Award uit. Gedurende het hele jaar houden wij de spaarrentes van alle spaarrekeningen bij en berekenen wij de rentestabiliteit (heeft de aanbieder een stabiel en structureel rentebeleid) en de positie (biedt de aanbieder een goede rente aan). De aanbieder die hier het beste op scoort ontvangt de Gouden Spaarrente Award. Bekijk de winnaars van de afgelopen jaren op ons blog.

  Blijf op de hoogte van nieuws en de actuele spaarrente met onze gratis nieuwsbrief.

Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Volg de spaarrente %

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.

Verzenden