Bonusrenterekening

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 11 januari 2024

Een bonusrenterekening is een spaarrekening waarbij je bovenop de basisrente een extra bonusrente krijgt, bijvoorbeeld over het deel van je saldo dat een heel jaar op de rekening blijft staan. Er zijn meer banken die spaarrekeningen kennen met een bonusrente. Hoe werken deze rekeningen en wat is het voordelen ervan?

Bonusrente - Hoe werkt het?

Op een rekening die werkt met bonusrente ontvang je twee verschillende rentepercentages: een basisrente en een bonusrente. Je ontvangt de bonusrente gewoon altijd, zonder dat je aan voorwaarden hoeft te voldoen. Om voor de bonusrente in aanmerking te komen stelt de bank wel aanvullende voorwaarden.

Bijvoorbeeld:

  • Het saldo staat minimaal een kwartaal of jaar op de rekening.
  • Het saldo voldoet aan een bepaald minimum. Je krijgt bijvoorbeeld een hogere rente bij een saldo vanaf 10.000 euro.
  • Bij kinderspaarrekeningen geldt vaak een bonusrente op bepaalde verjaardagen van het kind.

Mogelijkheden bonusrenterekening voor particulieren

Een bonusrenterekening is vooral interessant voor spaarders die voldoen aan de voorwaarden voor de bonusrente. De basisrente op de rekeningen is namelijk vaak veel lager dan de rente die je op een reguliere spaarrekening zou krijgen, zonder bonusconstructie.

Bonusrenterekening voor zakelijk spaarders

Banken bieden voor ondernemers ook verschillende bonusrenterekeningen aan. Als je als ondernemer een bedrag even opzij wilt zetten, dan kan een zakelijke spaarrekening of deposito uitkomst bieden. Maar een zakelijk spaardeposito staat ondernemers vaak tegen, omdat je dan niet op elk moment over het geld kan beschikken als dit nodig is of als er zich een mooie investeringskans voordoet.

Daarom bieden banken de bonusrenterekening aan. Je kunt op deze manier als ondernemer toch een hogere rente ontvangen, maar je kunt ook op elk moment het geld weer opnemen.

Tip! Ben je ondernemer en wil je weten of een zakelijke spaarrekening voor jou een goede optie is? Dan kun je hier alle aanbieders van zakelijk sparen vergelijken, zodat je kunt zien of dit de beste optie is.

Hoogste rente met of zonder bonus?

Op Spaarrente.nl zie je direct welke bank de hoogste rente biedt. Als er een bonusrente geldt, zie je dit doordat er een verschil is tussen de basis en maximale rente.

Rentetarieven vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten