Spaarrekening openen

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 11 januari 2024

Een spaarrekening kost niets en het openen van een spaarrekening is erg gemakkelijk. Bij de meeste banken regel je dit via internet. Bij de grotere banken kan het vaak ook telefonisch of bij een servicekantoor van de bank.

Openen spaarrekening

Veel mensen openen hun spaarrekening bij de bank waar zij ook de betaalrekening hebben lopen. Dit biedt veel gemak en bovendien ken je deze bank al. Het openen van een spaarrekening bij de bank waar ook de betaalrekening loopt, is erg gemakkelijk. De bank heeft al je gegevens al, waardoor uitgebreide identificatie niet meer nodig is. Inloggen met internetbankieren is vaak voldoende identificatie.

Open je een spaarrekening bij een bank waar je nog geen klant bent, dan moet je je eerst identificeren. Hiervoor moet je de volgende gegevens aan de bank verstrekken:

  • Een kopie van je identiteitsbewijs.
  • Het rekeningnummer van een Nederlandse betaalrekening.
  • Persoonlijke gegevens, zoals volledige namen, contact- en adresgegevens en geboortedatum.
  • Je handtekening.
  • Gaat het om een gezamenlijke spaarrekening, dan heb je deze gegevens ook van de andere rekeninghouder nodig.

Online spaarrekening openen

Het openen van een spaarrekening kan bij de meeste banken op drie manieren:

  • Bij het servicekantoor (als het gaat om grotere banken)
  • Via de website van de bank
  • Schriftelijk

De meeste spaarrekeningen open je online. Je vult dan je persoonlijke gegeven in op de website van de bank, waarna de bank je de papieren toestuurt die je in moet vullen. Deze stuur je terug met een kopie van je identiteitsbewijs. Na de verwerking van de gegevens maak je een eerste bedrag over naar de spaarrekening en dan is de nieuwe spaarrekening een feit.

Open je de spaarrekening telefonisch, dan stuurt de bank je dezelfde papieren die je in moet vullen en terugstuurt met een kopie van je legitimatiebewijs. Kies je voor het openen van een spaarrekening bij een servicekantoor, dan moet je je identiteitsbewijs meenemen.

Deposito spaarrekening openen

Een spaardeposito, een spaarrekening waarbij je spaargeld voor een bepaalde tijd vastzet tegen een vaste rente, open je op dezelfde manier. Bij de meeste banken regel je dit dus eenvoudig online. Wel is het belangrijk om in de gaten te houden dat een deposito niet vrij opneembaar is en dat je kiest voor een looptijd die bij je past. Niet elke bank biedt de gewenste looptijd aan. Op Spaarrente.nl kun je eenvoudig de depositorente vergelijken van de looptijd die bij je past. 

Nieuwe spaarrekening openen?

In het renteoverzicht op Spaarrente.nl zie je direct waar je de hoogste rente ontvangt.

Beste rente spaarrekening
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten