Internetsparen

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 12 januari 2018

Internetsparen betekent dat je alles rondom je spaarrekening eenvoudig zelf online regelt. Je gebruikt internetbankieren om geld over te maken van en naar de spaarrekening, je bekijkt online je rekeningoverzicht en je sluit de rekening via een website af.  Bijna elke spaarrekening die je tegenwoordig afsluit, biedt je deze mogelijkheden. Internetsparen kun je dus eigenlijk niet meer als een aparte spaarvorm beschouwen.

Internetsparen - Waarom bieden banken het aan?

Dat elke bank internetsparen aanbiedt, komt doordat het ook voor de bank veel voordelen biedt. Het scheelt de bank namelijk veel in de kosten als klanten zelf alles via internet regelen in plaats van een servicekantoor bezoeken. Een bank hoeft dan minder personeelskosten te maken. Toen internetsparen nog nieuw was, boden banken daarom hogere rentetarieven op internetspaarrekeningen dan op gewone spaarrekeningen. 

Internetsparen met maximaal rendement

Bijna alle banken bieden internetspaarrekeningen aan. De rentes voor internetsparen verschillen echter behoorlijk. Zo ligt de spaarrente op internetsparen bij de grote banken vaak lager dan bij kleinere banken die uitsluitend online spaarrekeningen aanbieden. Internetsparen vergelijken loont dus zeker de moeite. In de spaarrenteoverzichten op Spaarrente.nl zie je direct welke bank de beste spaarrente biedt.

Hoogste rente internetsparen!

Alle rekeningen die wij tonen op Spaarrente.nl kun je online beheren. Zo kies je eenvoudig de internetspaarrekening met de hoogste rente.

Rente spaarrekening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten