Sparen in Luxemburg

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 11 januari 2024

Sparen in Luxemburg is een optie die vaal Nederlandse spaarders overwegen. Dat komt voornamelijk door het bankgeheim waar Luxemburg een stuk langer mee door is gegaan dan andere landen. 

Sparen Luxemburg en bankgeheim

Tot 2015 had Luxemburg een bankgeheim. De Belastingdienst had toen nog niet direct inzicht in het geld dat je spaarde op een spaarrekening in Luxemburg. Nu heeft de fiscus dit dus wel.

Is sparen in Luxemburg wel veilig?

In Luxemburg geldt het depositogarantiestelsel van de Luxemburgse Centrale Bank. De bescherming voor je spaargeld is hier gelijk aan die in Nederland. Dat wil zeggen dat je als spaarder tot 100.000 euro per rekeninghouder terugkrijgt als de bank waar je spaart failliet gaat. De munteenheid in Luxemburg is de euro, dus je bent niet afhankelijk van wisselende valutakoersen als je spaart in Luxemburg.

Spaarrekening Luxemburg openen

Over het algemeen open je vrij gemakkelijk een spaarrekening in Luxemburg. Vaak moet je wel even bij de bank langsgaan, om bijvoorbeeld je paspoort te laten zien. Maar soms mag je ook online de spaarrekening openen. Op de website van de bank van je voorkeur vind je informatie over de procedure.

Sparen in Luxemburg slim?

Vergelijk snel alle Nederlandse spaarrentes en ontdek of een Luxemburgse spaarrekening je écht meer oplevert.

Spaarrente vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten