Geen acties bij vakantiegeld sparen in 2020

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 14 mei 2020

Veel mensen krijgen in mei of juni weer het vakantiegeld op hun rekening. Nu door de Coronacrisis veel mensen niet op zomervakantie gaan, is de spaarrekening een veel gekozen bestedingsdoel voor dit geld. Maar net als vorig jaar, belonen de banken je daarvoor niet met een extra cadeautje, blijkt uit een rondgang van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Vorig jaar moesten we het voor het eerst zonder vakantiegeld spaaracties stellen. Ook in 2020 zijn er dus geen acties. De banken geven hiervoor als reden dat deze acties niet gepast zijn door de lage rentes en de Coronatijd.

Vakantiegeld sparen blijft verstandig

“Heel begrijpelijke argumenten natuurlijk”, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “En ook zonder cadeautje kan je spaarrekening een goede bestemming zijn voor je vakantiegeld. Het is altijd verstandig om wat geld achter de hand te houden als financiële buffer voor onverwachte uitgaven.”

Tip! Vakantie geld op de spaarrekening? Kies dan wel voor de bank met de beste rente voor je spaarrekening. Zo levert je spaargeld toch nog wat op in deze tijd.

Andere opties met het vakantiegeld

Heb je al voldoende spaargeld, dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere opties om je vakantiegeld te besteden. Zo is extra aflossen op je schulden of hypotheek populair. Je realiseert hiermee een besparing op je maandlasten, die veel mensen in deze tijd goed kunnen gebruiken.

En nu je veel tijd in en rondom je huis doorbrengt, vinden veel mensen iets kopen om die tijd wat aangenamer te maken een goede optie. Denk aan een nieuwe televisie, spelcomputer, buitenkeuken, lounge set of zwembad voor in de tuin.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten