Geen Gouden Spaarrente 2019

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 3 december 2019

De vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt dit jaar de Gouden Spaarrente Award niet uit. Dit heeft de website besloten gezien de huidige lage rentestanden. Normaal gesproken reikt Spaarrente.nl elk jaar de Gouden Spaarrente uit aan de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid. “Om in deze markt een spaarrente te bestempelen als Goud vinden wij niet gepast”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit.

 ‘Bedroevende spaarmarkt’

Aan het begin van 2019 was de gemiddelde rente op een spaarrekening al slechts 0,15 procent en dat is verder gedaald tot 0,08 procent op 1 december van dit jaar. Waarbij enkele banken nog maar 0,01 procent rente bieden. “Het is een bedroevende spaarmarkt en dat zal voorlopig helaas ook nog wel even zo blijven”, zegt Bulthuis.

Ontwikkeling spaarrente 2019

Natuurlijk kun je niet helemaal zonder sparen. Een financiële buffer van 20 tot 40 duizend euro is wenselijk voor je financiële huishouden. Voor deze buffer blijft de spaarrekening ‘’helaas’’ de beste mogelijkheid om je geld te stallen. Bulthuis adviseert om wel te kiezen voor een spaarrekening met een zo ‘hoog’ mogelijke rente. Op dit moment is de hoogste spaarrente 0,2 procent. Deze rente is te krijgen bij NIBC Direct en Llyods Bank. 

Alternatieven

Wie meer rendement wil, kan overwegen een deel van het geld vast te zetten op een deposito. Voordeel hiervan is dat je een iets hogere rente krijgt tot bijvoorbeeld 1,6 procent bij een deposito van 5 jaar. Daarnaast ben je in elk geval een aantal jaar zeker van de rente waarvoor je het deposito nu afsluit. Op een spaarrekening is het nog maar afwachten wanneer de rente naar de nul gaat. 

Maar echt veel rendement maken is er helaas niet bij, zeker niet met sparen. “Je kunt dan beter kijken naar alternatieven, zoals je hypotheek aflossen, je huis energiezuiniger maken of toch maar beleggen” stelt Bulthuis.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten