Ook in 2020 geen Gouden Spaarrente

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 4 februari 2021

De vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt ook in 2020 de Gouden Spaarrente Award niet uit. Dit heeft de website besloten gezien de huidige lage rentestanden. Tot en met 2018 reikte Spaarrente.nl elk jaar de Gouden Spaarrente uit aan de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid. “Om in deze markt een spaarrente te bestempelen als Goud vinden wij niet gepast”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit.

 ‘Nauwelijks nog rendement in de  spaarmarkt’

Aan het begin van 2020 was de gemiddelde rente op een spaarrekening al slechts 0,08 procent en dat is verder gedaald tot 0,05 procent op 1 december van dit jaar. Waarbij enkele banken zelfs helemaal geen rente meer bieden.

Helemaal niet meer sparen, is natuurlijk geen optie. Een financiële buffer van 20 tot 40 duizend euro is wenselijk voor je financiële huishouden. Voor deze buffer blijft de spaarrekening ‘’helaas’’ de beste mogelijkheid om je geld te stallen. Bulthuis adviseert om wel te kiezen voor een spaarrekening met een zo ‘hoog’ mogelijke rente. Op dit moment krijg je de hoogste spaarrente 0,3 procent bij Llyods Bank. Daarna volgt Bigbank met 0,2 procent.

Alternatieven voor spaarrekening

Wie meer rendement wil, kan overwegen een deel van het geld vast te zetten op een deposito. Voordeel hiervan is dat je een iets hogere rente krijgt tot bijvoorbeeld 1,1 procent bij een deposito van 5 jaar. Met een deposito ben je in elk geval een aantal jaar zeker van de rente waarvoor je het deposito afsluit.

Maar echt veel rendement maken is er helaas niet bij, zeker niet met sparen. Je kunt dan beter kijken naar alternatieven, zoals je hypotheek aflossen, je huis energiezuiniger maken of toch maar beleggen.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten