Spaar-apps: altijd inzicht in je spaarrekening

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 19 november 2013

Met spaar app op je mobiele telefoon heb je de mogelijkheid om altijd en overal je spaarsaldo te checken. Ook kun je in veel apps direct je overboekingen van en naar je spaarrekening regelen. Maar niet elke bank heeft een sparen app. Bij welke banken kun je een spaar app downloaden en wat kun je ermee?

Sparen app van de banken met betaalrekening

Bij de grootbanken ABN AMRO, ING, Rabobank en SNS kun je spaarrekeningen en deposito's eenvoudig beheren op je smartphone. Elke van deze banken heeft een mobiel bankieren app waarmee je een grootdeel van je bankzaken kunt regelen. Zo kun je het saldo van al je rekeningen en deposito's checken en doe je op elk gewenst moment overboekingen.

Ook kleinere banken die een betaalrekening bieden, zoals Triodos, ASN Bank en Knab geven je mogelijkheid om je spaargeld te beheren via hun mobiele bankieren apps.

App sparen – MoneYou

De eerste bank die echt met een specifieke spaar-app kwam, is MoneYou. Met de ‘MoneYou Sparen App’ regel je niet alleen je overboekingen, je spaart ook gericht voor je spaardoelen. Je maakt een spaarpotje aan per spaardoel en je geeft deze spaarpotjes een naam en een foto. Je houdt dan precies bij hoeveel je spaart per spaardoel. Ook berekent de app hoe lang je nog moet sparen voor je een doel bereikt. Bovendien kun je je familie en vrienden met de app vragen om met je mee te sparen.

Spaar-app – Aegon

Een andere bank met een uitgebreide app is Aegon. Aegon is een verzekeraar die daarnaast via Aegon Bank nog enkele bankproducten aanbiedt. In de Aegon app regel je al je verzekeringszaken. Maar je kunt er ook je spaarsaldo controleren.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten