Spaarrenteoorlog verplaatst zich naar deposito’s

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 12 december 2011

"Vooral bij de 1-jaars deposito’s zien we de laatste weken fors meer renteverhogingen", zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. Deze rentes hebben de banken zover verhoogd dat ze soms zelfs hoger liggen dan de depositorente voor de deposito's met een looptijd van 2 jaar. De hoogste rente voor een deposito met een looptijd van 1 jaar bedraagt op dit moment 3,55 procent voor het Gouden Termijndeposito van GarantiBank. Deze bank biedt op haar 2-jaars deposito echter slechts een vergoeding van 3,5 procent.

Eurocrisis
Banken voeren sinds september al een hevige strijd om de gunst van de spaarder. Door de eurocrisis is er op de financiële markten weinig vertrouwen tussen banken onderling. Hierdoor wordt het voor banken steeds lastiger om geld bij elkaar te lenen. Om toch nog voldoende kapitaal aan te trekken, doen de banken dus een beroep op de spaarder. Bulthuis: "Omdat de banken het spaargeld hard nodig hebben, zijn ze bereid hier forse rentevergoedingen tegenover te stellen."

 Vastzetten
Door de massale renteverhogingen wordt vastzetten ook een steeds aantrekkelijker alternatief, denkt Bulthuis. "Zeker omdat banken nu stunten bij de korte looptijden, wordt vastzetten het overwegen waard. Een jaartje je geld vast te zetten is best te overzien en zo kun je toch ruim een half procent meer rente verdienen dan op de vrij opneembare spaarrekeningen die nu ‘slechts' rentes tot 3 procent bieden."

Top 5 Spaardeposito's 1 jaar

Aanbieder

Product

Rente

GarantiBank

Gouden Termijndeposito

3,55%

AnadoluBank

Alfa Spaardeposito

3,45%

LeasePlan Bank

Termijndeposito

3,45%

YapiKredi

Euro-plus deposito

3,35%

WestlandUtrecht Bank

Spaardeposito

3,30%

Top 5 Spaardeposito's 2 jaar

Aanbieder

Product

Rente

AT Bank

ATB Internetspaardeposito

3,50%

AnadoluBank

Alfa Spaardeposito

3,50%

YapiKredi

Europ-plus deposito

3,50%

LeasePlan Bank

Termijndeposito

3,50%

OHRA

OHRA Deposito

3,40%


Tip! De banken vergelijken op rente kan hier: rente sparen vergelijken.
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten