Spaarrente.nl > Nieuws & Community > Spaarrentes blijven dalen

Spaarrentes blijven dalen

woensdag 22 februari 2012 | Spaarrente.nl

Zo snel als de spaarrentes stegen tijdens de spaarrenteoorlog van afgelopen najaar, zo snel gaan ze nu weer omlaag. Vandaag verlaagt Bank of Scotland de rente op haar internetspaarrekening van 3,1 naar 2,95 procent. Eerder deze maand verlaagden Delta Lloyd, OHRA en LeasePlan Bank hun spaartarieven al. Ook de rentes voor kortlopende deposito’s beginnen inmiddels langzaam te dalen. “Wie zijn spaargeld dus nog wil vastzetten tegen een aantrekkelijke rente, moet snel zijn”, zegt Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Dat de variabele rente weer daalt, komt door de ECB-rente. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar belangrijkste rentetarief eind vorig jaar tweemaal verlaagd om banken te stimuleren geld bij haar te lenen. Momenteel bedraagt de ECB-rente 1 procent. "Hierdoor wordt het voor banken goedkoper om geld te lenen bij de ECB in plaats van het bij de spaarder te halen", legt Bulthuis uit. "Ze hebben het geld van de spaarder minder hard nodig. Daardoor daalt de spaarrente, de prijs die banken over hebben voor spaargeld, ook."

Verder lezen over de invloed van de Europese Centrale Bank op de spaarrente kan in het artikel Spaarrente en de Europese Centrale Bank

Vastzetten?

Twee weken geleden adviseerde Spaarrente.nl in het bericht Tijd om uw spaargeld vast te zetten de spaarder al om het spaargeld kortlopend , bijvoorbeeld voor 1 jaar, vast te zetten. "Dit is nog steeds een aantrekkelijk alternatief", zegt Bulthuis. "Maar wie dit tegen een hoge rente wil doen, moet wel snel zijn. We verwachten namelijk dat ook hier de komende weken een daling gaat optreden." ING heeft de actierente op haar 1-jaars deposito dinsdag al teruggebracht van 3,2 naar 2 procent. Eerder deze maand verlaagden ook Delta Lloyd, OHRA en LeasePlan Bank de depositorente

Twijfel je nog, dan kan het artikel Deposito of gewoon sparen je verder helpen.

Over Spaarrente.nl
Op Spaarrente.nl vind je regelmatig nieuws over de spaarmarkt naar aanleiding van eigen onderzoek. Zo houdt Spaarrente.nl de ontwikkelingen op het gebied van rente altijd in de gaten. Daarnaast kun je ook de rente vergelijken van de verschillende banken. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig banksparen vergelijken of sparen voor kind vergelijken.

Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Volg de spaarrente %

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.

Verzenden