Wat is de beste bank van Nederland?

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 10 januari 2024

Wil je gaan sparen of overweeg je een betaalrekening te openen, dan vraag je je misschien af wat nu de beste bank van Nederland is. Welke bank voor jou een goede bank is, hangt echter af van wat je zelf belangrijk vindt in een bank. In dit artikel vind je de beste banken van Nederland op het gebied van:

  • Rente
  • Duurzaamheid
  • Service
  • Betrouwbaarheid
  • Betaalrekening

Welke bank is het beste op gebied van rente?

Als je een nieuwe spaarrekening opent, wil je natuurlijk graag tegen de hoogste rente sparen. Welke bank de beste rente biedt, verandert voortdurend. Daarom kun je beter kijken naar welke banken consequent een hoge rente bieden.

Tip! Het verschil in rente tussen verschillende banken kan flink verschillen. Het is dus verstandig om de rente op je spaarrekening of deposito goed in de gaten te houden. Vergelijk hier de beste rente voor een spaarrekening of kies de hoogste depositorente.

Wat is de beste bank van Nederland op gebied van duurzaamheid?

Een duurzame bank is een bank die zorg draagt voor haar omgeving. Hoe een bank dit invult, verschilt natuurlijk per bank. De ene bank legt meer nadruk op het milieu, terwijl de andere cultuur of sociale projecten belangrijk vindt. Daarnaast streven duurzame banken naar goede zorg voor het personeel en een eerlijk loonbeleid voor de top.

Maar welke bank is een goede bank als je duurzaam wilt sparen? Volgens de Eerlijke Bankwijzer scoort Volksbank (met de merken ASN Bank, RegioBank en SNS) het beste op duurzaamheid. Op de voet gevolgd door Triodos Bank. Je kunt voor de duurzaamheid dus het best bij één van deze banken sparen.

Beste banken van Nederland op gebied van service

Ook op het gebied van service, zoals de klantenservice en de eenvoud van de bankproducten, scoort de ene bank beter dan de andere. De Consumentenbond doet hier regelmatig onderzoek naar. In 2023 werd RegioBank het beste beoordeelt, gevolgt door ASN Bank en Knab. Vergelijk je de rente in de modules van Spaarrente.nl, dan zie je naast de spaarrente ook de beoordeling die onze bezoekers geven. Zo zie je meteen of een bank een goede waardering krijgt.

Wat is de beste bank van Nederland wat betreft betrouwbaarheid?

De betrouwbaarheid van een bank bestaat uit meerdere elementen. Op alle banken die in Nederland actief zijn is bijvoorbeeld het depositogarantiestelsel van toepassing. Spaarders krijgen dus bij alle banken tot 100.000 euro van het spaargeld terug als een bank failliet gaat. Maar betrouwbaarheid komt ook terug in andere zaken.

De beste bank van Nederland voor de betaalrekening

Ben je op zoek naar een geschikte betaalrekening, dan spelen ook de kosten een rol. Voor een betaalrekening betaal je namelijk jaarlijks kosten die per bank variëren van 25 tot ruim 200 euro. Niet alleen de kosten verschillen per bank, maar ook de service die de bank voor deze prijs biedt. Zo rekent Knab verreweg de meeste kosten voor de betaalrekening, maar deze bank levert hiervoor de meeste diensten.

In dit overzicht vind je een handige vergelijking van de betaalrekening van elke bank. 

Sparen bij de beste bank?

Vergelijk en vind direct de bank waar je tegen de hoogste rente en beste voorwaarden spaart.

Rentetarieven vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten