Wanneer wordt vakantiegeld uitbetaald?

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 14 september 2023

Veel werknemers kijken ongeduldig uit naar het moment dat het vakantiegeld weer komt. Werkgevers bepalen zelf wanneer zij het vakantiegeld uitbetalen, maar dit moet minimaal eens per jaar. 

Wanneer vakantiegeld gestort?

De meeste werkgevers betalen het vakantiegeld in mei of juni uit, tegelijk met het loon van mei. De salarisadministratie kan je precies vertellen wanneer je je vakantiegeld krijgt.

Sommige werkgevers kiezen ervoor om het vakantiegeld te verwerken in het maandelijkse loon. Je krijgt dan elke maand bovenop je loon een deel van je vakantiegeld.

Wanneer uitbetaling vakantie bij uitkering?

Ook met een uitkering heb je recht op vakantiegeld. Het UWV betaalt je vakantiegeld halverwege mei uit, dus niet tegelijk met je uitkering zelf. Ontvang je een bijstandsuitkering, dan bepaalt je gemeente wanneer deze je vakantiegeld stort. Vaak is dit mei of juni.

Vakantiegeld wanneer uitbetalen bij ontslag?

De meeste werkgevers betalen het vakantiegeld tegelijk uit met je laatste loon, maar dit hoeft niet. Sommige werkgevers verwerken de betaling van je vakantiegeld met het vakantiegeld van alle andere (ex-) werknemers.

Tips vakantiegeld

Omdat de meeste werkgevers ongeveer tegelijk het vakantiegeld uitbetalen, bieden verschillende banken in de maanden mei en juni speciale acties aan. Als je je vakantiegeld of een bepaald minimumbedrag, op je spaarrekening zet, ontvang je een cadeau. Elk jaar zijn de acties weer anders. Houd de acties dus goed in de gaten om te zien welke bank een mooie actie heeft voor je spaargeld!

Toch levert je vakantiegeld uiteindelijk meer op als je kiest voor een spaarrekening met een hogere rente. Het openen van een nieuwe spaarrekening regel je in enkele minuten, dus het is zonde als je dit extra rendement laat liggen. Op Spaarrente.nl vergelijk je eenvoudig elke spaarrekening op rente en voorwaarden en je sluit de spaarrekening van je keuze direct online af.  Rente spaarrekening vergelijken >>

Wil je meer handige tips over wat te doen met je vakantiegeld? In het artikel ‘Vakantiegeld sparen en alternatieven’ vind je een paar slimme voorbeelden van wat je kunt doen met je vakantiegeld. 

Vakantiegeld sparen?

Loop geen rente-inkomsten mis en kijk direct welke bank je de hoogste spaarrente biedt voor je vakantiegeld.

Spaarrente vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten