Depositorente 8 jaar vast vergelijken

Vergelijk alle deposito’s voor 8 jaar vast op rente en voorwaarden. 

Aanbieder Rente Meer info
1 Centraal Beheer logo Verder
2 CKV Spaarbank (via Raisin) logo Verder
3 Nationale-Nederlanden logo Meer info
4 Rabobank logo Meer info
5 Yapi Kredi Bank logo Meer info
6 Knab logo Verder
7 NIBC logo Meer info
8 Anadolubank logo Meer info
9 Brand New Day logo Verder
10 CiviBank (via Raisin) logo Verder
Vergelijk alle deposito's
  • Vergelijk alle spaardeposito’s 8 jaar
  • Vind de hoogste depositorente 8 jaar
  • Open je 8 jaars deposito direct online

Spaardeposito 8 jaar

Wil je een bedrag opzij zetten dat je pas over 8 jaar of langer nodig hebt? Bijvoorbeeld omdat je kind tegen die tijd gaat studeren of je zelf met vervroegd pensioen wilt? Dan is het een verstandige keuze om het geld op een spaardeposito van 8 jaar te storten.

Je krijgt een hogere rente dan op een vrij opneembare spaarrekening en je kunt het geld niet tussentijds opnemen, zodat je zeker weet dat je het over 8 jaar beschikbaar hebt voor jouw doel.

Spaarrente vergelijken

Rente deposito van 8 jaar vergelijken

Natuurlijk wil je op je spaardeposito van 8 jaar een zo hoog mogelijke rente krijgen. Zo levert je spaargeld namelijk het meeste rendement op. Op Spaarrente.nl vergelijk je eenvoudig de actuele rentes van het grootste aanbod deposito’s van 8 jaar. Zo weet je zeker dat je de hoogste rente deposito sparen voor 8 jaar vindt.

Tip! Houd ook altijd wat spaargeld achter de hand voor als je een onverwachte rekening krijgt of je wasmachine stuk gaat. Dit geld kun je het beste op een vrij opneembare spaarrekening zetten. Vergelijk hier de rente spaarrekening.

Spaarrekening
Meer informatie over deposito 8 jaar vast vergelijken
Rente deposito 8 jaar vast vergelijken

Zeker als je je spaargeld voor zo’n lange periode als 8 jaar vast zet, wil je hier natuurlijk een zo hoog mogelijke rente voor krijgen. Daarom staat de hoogste depositorente altijd bovenaan bij het spaarrente vergelijken op Spaarrente.nl. Er zijn echter nog meer dingen waar je rekening mee moet houden bij je keuze. Hieronder geven we je alle benodigde informatie.

Rente 8 jaar vast per jaar of niet?

Bij een deposito van 8 jaar maakt het voor je uiteindelijke rendement veel verschil of je de rente op je deposito per jaar ontvangt of pas aan het einde van de looptijd. Als je elk jaar rente ontvangt op je deposito, krijg je elk volgend jaar rente op de eerder ontvangen rente. Dit levert een hoger rendement op dan wanneer je de rente pas aan het einde van de looptijd krijgt of als de rente elk jaar op een aparte tegenrekening wordt gestort. Kijk dus altijd hoe je de rente krijgt uitgekeerd bij je deposito van 8 jaar.

8 jaar deposito beste keuze?

Wanneer je voor een deposito looptijd van 8 jaar kiest, zie je dat er veel minder banken om uit te kiezen zijn dan bijvoorbeeld bij een looptijd van 5 jaar. Omdat lang niet elke bank een deposito van 8 jaar aanbiedt, is het goed mogelijk dat je bij andere looptijden een hogere rente krijgt. Kijk dus ook naar bijvoorbeeld de depositorentes van 5 jaar of 10 jaar deposito’s voor je een keuze maakt.

Buitenlands deposito van 8 jaar

Er zijn de laatste jaren steeds meer buitenlandse banken actief in Nederland. Ook bij de spaardeposito’s van 8 jaar vind je de hoogste rentes bij deze buitenlandse banken. Mensen vragen zich dan vaak af of hun spaargeld op een deposito van 8 jaar bij een buitenlandse bank wel veilig is. Alle 8 jaars deposito’s die je op Spaarrente.nl ziet, vallen onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie (EU). Bij alle banken binnen de EU is je spaargeld, net als in Nederland, beschermd tot 100.000 euro. Dus je spaargeld is veilig op elk spaardeposito van 8 jaar dat je op Spaarrente.nl kunt openen.

Op deposito van 8 jaar voor kind sparen?

Bij de meeste banken kun je een deposito van 8 jaar niet op naam van kinderen onder de 18 jaar openen. Je mag natuurlijk wel zelf een deposito openen en het spaargeld dan over 8 jaar aan je kind schenken, bijvoorbeeld voor de studie of de aanschaf van een eerste auto.

Wil je liever 8 jaar lang elk jaar of elke maand een bedrag sparen voor je kind? Dan is een kinderspaarrekening een betere optie. Vergelijk hier de actuele rentes voor spaarrekening kind.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten