Depositorente 5 jaar vast vergelijken

Vergelijk alle deposito’s 5 jaar vast op rente en voorwaarden.

Aanbieder Rente Meer info
1 CA Auto Bank (via Raisin) logo Verder
2 Aareal Bank (via Raisin) logo Verder
3 Inbank (via Raisin) logo Verder
4 Mano Bank (via Raisin) logo Verder
5 Renault Bank (via Raisin) logo Verder
6 Fjord Bank (via Raisin) logo Verder
7 HoistSparen (via Raisin) logo Verder
8 Centraal Beheer logo Verder
9 CKV Spaarbank (via Raisin) logo Verder
10 Privatbanka (via Raisin) logo Verder
Vergelijk alle deposito's
  • Vergelijk alle 5 jaar deposito's
  • Vind de hoogste rente 5 jaar vast
  • Open je 5 jaars deposito direct online

Spaardeposito 5 jaar

Heb je nu al een aardig bedrag beschikbaar dat je pas over 5 jaar nodig hebt? Bijvoorbeeld voor de studie van je kind of een nieuwe auto? Dan is een spaardeposito van 5 jaar hier een ideale bestemming voor. Je zet het geld 5 jaar vast op het deposito en in ruil daarvoor krijg je een hogere rente dan op een vrij opneembare spaarrekening.

Bovendien weet je zeker dat je na die 5 jaar het geld weer beschikbaar hebt voor die studie of auto. Je kunt het tussentijds namelijk niet zomaar opnemen.

Spaarrente vergelijken

Rente deposito 5 jaar vergelijken

Een spaardeposito van 5 jaar is een extra goede keuze als je hier een zo hoog mogelijke rente op krijgt. Zo haal je het maximale rendement op je spaargeld. Op Spaarrente.nl vergelijk je altijd de actuele rentes voor de deposito’s van 5 jaar van het grootste aanbod spaarbanken. Zo vind je altijd de hoogste depositorente voor 5 jaar vast.

Tip! Zet spaargeld dat je meteen nodig hebt als je een onverwachte rekening krijgt of je wasmachine stuk gaat niet op een deposito. Een vrij opneembare spaarrekening is daarvoor een betere spaarvorm. Hier vind je de hoogste spaarrente voor de spaarrekeningen.

Spaarrekening
Meer informatie over rente deposito 5 jaar vast vergelijken
Rente deposito 5 jaar vast vergelijken

Er zijn in Nederland tientallen spaarbanken actief waar je een deposito van 5 jaar kunt afsluiten. Het allerbelangrijkste bij je keuze is dat je een goede rente krijgt in ruil voor het 5 jaar vastzetten van je spaargeld. Op Spaarrente.nl zie je daarom het deposito van 5 jaar met de hoogste rente altijd bovenaan in je overzicht. Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen waar je op kunt letten om een goede keuze te maken voor je deposito van 5 jaar, zoals de minimale inleg, de rentes van andere looptijden en het land waarin je spaart.

Hoeveel inleggen op deposito van 5 jaar?

Natuurlijk moet je nooit meer geld op een spaardeposito van 5 jaar vastzetten dan het bedrag dat je 5 jaar kunt missen. Je kunt het namelijk niet zomaar opnemen tijdens de looptijd. Kijk dus goed hoeveel je wilt inleggen en welke deposito’s voor 5 jaar er dan voor jou beschikbaar zijn. Bij de ene bank kun je namelijk al een deposito van 5 jaar openen met 500 euro inleg, bij een andere bank moet je minimaal 10.000 euro inleggen.

Door tijdens je vergelijking op Spaarrente.nl aan te geven hoeveel geld je op een deposito van 5 jaar wilt zetten, zie je vervolgens alle 5 jaars deposito’s die je met die inleg kunt openen.

Spaardeposito voor 5 jaar of andere looptijd?

Elke bank hanteert andere rentes voor de spaardeposito’s. Hierdoor verschilt de rente voor een deposito van 5 jaar per bank. Het kan ook zo zijn dat je voor een deposito van 3 jaar of juist voor een deposito van 6 jaar een hogere rente krijgt dan voor een deposito van 5 jaar. Kijk dus altijd goed naar de rentes van verschillende looptijden voor je een keuze maakt.

Let op! Zet je spaargeld nooit langer vast dan de periode dat je het kunt missen. Je kan je spaargeld namelijk niet zomaar opnemen tijdens de looptijd.

Deposito 5 jaar bij buitenlandse banken

De hoogste spaarrentes voor een deposito van 5 jaar vind je meestal bij de buitenlandse banken die in Nederland actief zijn. Het is daarbij goed om te weten dat alle spaardeposito’s van 5 jaar die we vergelijken op Spaarrente.nl onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie vallen. Dit betekent dat je spaargeld daar, net als in Nederland, beschermd is tot 100.000 euro mocht een bank failliet gaan. Je kunt dus ook bij de buitenlandse banken op Spaarrente.nl met een gerust hart een deposito van 5 jaar openen.

Deposito 5 jaar vast voor kind openen?

Bij vrijwel alle banken moet je minimaal 18 jaar zijn om een spaardeposito van 5 jaar te openen. Je kunt dus geen deposito openen op naam van een minderjarig kind. Wat je wel kan doen: zelf een spaardeposito openen en het geld over 5 jaar aan je kind schenken voor bijvoorbeeld de uitzet bij het op kamers gaan of het halen van een rijbewijs. Spaar je liever over een langere periode elke maand of elk jaar een bedrag voor je kind? Dan kun je beter een kinderspaarrekening openen. Hier vergelijk en vind je de beste spaarrekening kind.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten