Spaarrente.nl > Particulier sparen > Banksparen

Rente banksparen vergelijken?

Beantwoord onderstaande vragen en wij helpen je het product te vinden dat het beste past bij jouw persoonlijke wensen. Wij bieden in onze vergelijking zowel de bankspaarrekeningen (bancaire lijfrente) als lijfrente verzekeringen. Welk product we voor je vergelijken, hangt af van je doel. We spreken in altijd in de hele vergelijking over lijfrente.

 • Banksparen

  Rente banksparen vergelijken

  Sinds 2008 kun je niet alleen via een lijfrente, maar ook op een bankspaarrekening sparen voor een aanvullend pensioen. Het principe van pensioen banksparen is eenvoudig. Je spaart op een geblokkeerde spaarrekening tegen een variabel of vast rentepercentage. Je kunt net als bij een lijfrente kiezen voor een eenmalige of periodieke inleg. De bank brengt vervolgens tijdens je pensioen het gespaarde bedrag in termijnen tot uitkering.

  Banksparen voor aanvullend pensioen

  Banksparen is dus net als een lijfrente een manier om een aanvullend pensioen op te bouwen. Het gespaarde bedrag is een aanvulling op je ouderdomspensioen en eventueel werkgeverspensioen. Je profiteert met banksparen net als met een lijfrente van een belastingvoordeel als er sprake is van een pensioentekort. Door een berekening van je jaarruimte en reserveringsruimte te maken zie je of je een pensioentekort hebt en of je dit tekort middels een bankspaarproduct kunt aanvullen. Als er sprake is van jaar- en/of reserveringsruimte, kun je fiscaal vriendelijk een aanvullend pensioen opbouwen via een bankspaarrekening of lijfrente.

  Bankspaarrekening vergelijken

  De meeste voorwaarden van bankspaarproducten verschillen per aanbieder. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het openen en onderhouden van de bankspaarrekening, maar ook aan een verplichte minimale inleg. Het is daarom van belang een goede vergelijking te maken. Alleen dan vind je de bankspaarrekening die het beste bij je past.

  Hoogste rente banksparen pensioen

  Naast de voorwaarden is het ook goed de bankspaarrentes te vergelijken. Door hierboven je persoonlijke wensen aan te geven, vind je een overzicht van alle bankspaarrekeningen die hierop aansluiten, inclusief bijbehorende actuele rentepercentages. Zo maak je dus direct een rentevergelijking van alle tarieven en vind je heel eenvoudig de hoogste rente banksparen.

  Banksparen berekenen

  Wil je tegen de hoogste rente banksparen en zo een zo hoog mogelijk aanvullend pensioen opbouwen? Spaarrente.nl berekent voor jou het rendement van banksparen pensioen op basis van de bankspaarrente en looptijd. Zo vergelijk je eenvoudig alle bij jou passende mogelijkheden.

  Bij banksparen pensioen kun je kiezen uit vaste of variabele rentes. Indien je het beste rendement wilt, is het belangrijk dat je een inschatting maakt van de renteontwikkeling de komende jaren. Kies je voor een vaste rente, dan staat deze gedurende de betreffende periode vast. Je weet dan vooraf wat het rendement is en je kunt exact berekenen wat pensioen banksparen je oplevert. Stijgen de rentetarieven echter, dan profiteer je daar niet van mee. Kies je voor variabele rente, dan kan deze gedurende de looptijd variëren. Het rendement is dan vooraf niet exact te berekenen. Stijgt de rente banksparen gedurende de looptijd, dan profiteer je daarvan en stijgt jouw rendement. Daalt de rente echter, dan is het rendement lager.

 • Over Spaarrente.nl

  Vergelijk banksparen

  Op Spaarrente.nl kun je eenvoudig banksparen vergelijken. Spaarrente.nl is de onafhankelijke autoriteit op het gebied van sparen. Op Spaarrente.nl kun je voor alle aanbieders eenvoudig de rente bankspaarrekeningen vergelijken. Maandelijks wordt Spaarrente.nl door honderdduizenden bezoekers geraadpleegd op zoek naar de beste spaarrekening.

  Banksparen hoogste rente

  Vergelijk de rente banksparen eenvoudig in bovenstaand overzicht. Selecteer de gewenste banksparen variant, selecteer de looptijd en vergelijk de rente banksparen van alle aanbieders.

Nieuws
Geen acties bij vakantiegeld sparen in 2020

Net als vorig jaar, belonen de banken je niet met een extra cadea...

Verder lezen
Geen Gouden Spaarrente 2019

De vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt dit jaar de Gouden Spaar...

Verder lezen
Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Volg de spaarrente

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.

Verzenden