Spaarrente.nl > Particulier sparen > Banksparen

Rente banksparen vergelijken?

Direct online de beste aanbieder
Vergelijk bankspaarrekeningen Op Spaarrente.nl vergelijk je alle banken op rente en voorwaarden.
 • Banksparen

  Banksparen vergelijken

  Op Spaarrente.nl vergelijk je eenvoudig zelf bankspaarproducten. Als je vermogen wilt opbouwen als aanvulling op je ouderdomspensioen of werkgeverspensioen kies je voor de opbouw variant. Heb je vermogen opgebouwd en wil je dit laten uitkeren, dan kies je voor de uitkeringsvariant van banksparen.

  Vul je doel (opbouwen of uitkeren), inleg, geboortedatum en rentevariant (variabel of vaste rente) in en vergelijk uit een compleet en actueel overzicht van bankspaarrekeningen. Je ziet direct bij welke aanbieder je het hoogste eindkapitaal of uitkering ontvangt. Vraag daarna eenvoudig een offerte aan, rechtstreeks via Spaarrente.nl.

  Banksparen voor aanvullend pensioen

  Banksparen kent twee varianten; de opbouwfase en de uitkeringsfase. In de opbouwfase bouw je op een fiscaal vriendelijke manier vermogen op als aanvulling op je ouderdom en/of werkgeverspensioen. Op een geblokkeerde spaarrekening leg je eenmalig of periodiek geld in. Je ontvangt hiervoor naar eigen keuze een vaste of variabele rentevergoeding.

  Aan het einde van de looptijd heb je een vermogen opgebouwd. Dit opgebouwde vermogen kan je vervolgens gebruiken om periodiek uit te laten keren. Dit heet de uitkeringsfase en biedt een periodieke uitkering als aanvulling op je bestaande pensioen.

  Het opbouwen van kapitaal gebeurt op een fiscaal vriendelijke manier. Gedurende de inleg betaal je geen belasting. Deze betaal je zodra de bank het opgebouwde vermogen gaat uitkeren (in de uitkeringsfase).

  Voorwaarden bankspaarrekening vergelijken

  Bankspaarrekeningen zijn niet moeilijk om te vergelijken. De rekening waarmee je het hoogste kapitaal opbouwt of die de hoogste uitkering biedt, geeft je al een goed inzicht. Naast de hoogte van het opgebouwde kapitaal of de uitkering is het wel belangrijk om de voorwaarden van de bankspaarrekeningen met elkaar te vergelijken. Deze kunnen onderling namelijk verschillen. Denk hierbij aan de kosten van het openen van de rekening, of er een verplicht advies nodig is voordat de rekening geopend kan worden en of er wellicht nog andere kosten zijn.

  Met de vergelijkingsmodule op Spaarrente.nl heb je een duidelijk en compleet overzicht van de aangeboden producten en de voorwaarden. Zo maak je een goede vergelijking. Voor onze vergelijking maken wij gebruik van de objectieve en onafhankelijke dataleverancier MoneyView. Hierdoor weet je altijd zeker dat je vergelijkt op basis van de juiste en meest actuele gegevens.

  Eindkapitaal banksparen berekenen

  Wil je met de hoogste rente banksparen een zo hoog mogelijk aanvullend pensioen opbouwen? Spaarrente.nl berekent voor jou het eindkapitaal op basis van de bankspaarrente en looptijd. Zo vergelijk je eenvoudig alle bij jou passende mogelijkheden.

  Bij het opbouwen van banksparen kies je uit vaste of variabele rentepercentages. Indien je het beste rendement wilt, is het belangrijk dat je een inschatting maakt van de renteontwikkeling van de komende jaren.

  Kies je voor een vaste rente, dan staat deze gedurende de betreffende periode vast. Je weet dan vooraf wat het rendement is en bereken je exact wat pensioen banksparen je oplevert. Stijgen de rentetarieven echter, dan profiteer je daar niet van mee. Dalen ze, dan heb je daar geen last van.

  Kies je voor een variabele rente, dan verandert de rente gedurende de looptijd. Het rendement, en hiermee ook het eindkapitaal, is vooraf niet exact te berekenen. Dalen de rente, dan ook jouw rendement. Stijgt de rente banksparen gedurende de looptijd echter, dan profiteer je daarvan en stijgt jouw rendement mee.

  Overstappen van bankspaarrekening

  Wanneer je al een bankspaarrekening hebt, maar een andere aanbieder ziet die betere tarieven of voorwaarden biedt, kan het interessant zijn om over te stappen. Overstappen levert in dit geval extra rendement op. Het is echter wel mogelijk dat je opzegkosten en startkosten betaalt wanneer je overstapt. Bereken dus goed of van banksparen overstappen voor jou wel rendabel is.

  Wil je toch overstappen? Vraag dan een offerte aan via Spaarrente.nl en contacteer je oude aanbieder met het verzoek je saldo over te maken naar je nieuwe bankspaarrekening.

 • Over Spaarrente.nl

  Vergelijk banksparen op Spaarrente.nl

  Spaarrente.nl is al 10 jaar de onafhankelijke autoriteit op het gebied van sparen. Maandelijks wordt Spaarrente.nl door 400.000 bezoekers geraadpleegd op zoek naar de beste spaarrente.

  Voor onze bankspaarvergelijking werken wij samen met de onafhankelijke dataleverancier MoneyView. Hierdoor kan je er op vertrouwen dat de rentes en voorwaarden van onze vergelijkingen correct en actueel zijn.

  Wij werken ook samen met financiële instellingen. Dit om jou de mogelijkheid te bieden om niet alleen de producten met elkaar te vergelijken, maar deze ook direct te kunnen aanvragen. Belangrijk hierbij te vermelden is, dat de samenwerking die wij hebben met de banken geen invloed hebben op de resultaten van de vergelijking. Het product dat het beste bij jou past staat bovenaan, ook als wij geen samenwerking hebben. Je vergelijkt dus écht onafhankelijk.

Nieuws
Grote zakelijke spaarder bij Triodos Bank in de min

Bij Triodos Bank betaal je als zakelijke spaarder vanaf 15 februa...

Verder lezen
Sparen voor je kind levert nauwelijks meer wat op

Sparen voor je kind levert bijna niets meer op. Uit onderzoek van...

Verder lezen
Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Volg de spaarrente %

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.

Verzenden