Spaarrekening baby

  • Door Amanda Bulthuis
  • | Geüpdatet 13 maart 2018

Veel ouders openen een babyspaarrekening na de geboorte van hun zoon of dochter. Je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen om voor je baby alvast een bedrag te sparen voor later, voor bijvoorbeeld een studie, het rijbewijs of de eerste woning. Hoe kies je voor je baby een goede spaarrekening?

Voor je baby een spaarrekening openen - Mogelijkheden

Een voor de hand liggende spaarrekening voor je baby is een speciale kinderspaarrekening. Let hierbij wel goed op de leeftijd vanaf welke je de rekening kunt openen. Een aantal van deze spaarrekeningen kun je pas openen als je kind bijvoorbeeld 12 jaar oud is, maar andere kinderrekeningen kun je openen zodra je baby geboren is.

Zorg dat je de verschillende kinderrekeningen goed met elkaar vergelijkt, want onderling bestaan er grote verschillen. Zo bieden de spaarrekeningen van ASN Bank en Triodos Bank vaak een hoge spaarrente, maar je mag tot de 18e verjaardag van het kind geen geld opnemen van deze spaarrekeningen. De kinderrekeningen van de grote banken bieden veel leuke extra’s voor je kindje, maar de rente ligt lager dan bij andere banken. Ten slotte bestaan er speciale spaarvormen voor kinderen, zoals Zilvervloot sparen. Je krijgt dan naast de rente een extra premie als je kind 18 jaar wordt.

Spaarrekening voor baby op je eigen naam

Misschien vind je het prettig om op je eigen naam te sparen voor je baby, bijvoorbeeld voor grote kosten die nog komen of om er zeker van te zijn dat je kind dit geld op latere leeftijd niet uitgeeft aan zaken waarvoor je het geld niet bedoelde. Het best kun je dan een aparte spaarrekening openen speciaal voor je baby. Zo houd je het geld voor je kindje apart van het geld voor bijvoorbeeld een verbouwing of vakantie.

Bij sparen op je eigen naam kun je kiezen uit een vrij opneembare spaarrekening of een spaardeposito. Een vrij opneembare spaarrekening biedt veel flexibiliteit, want je mag sparen en opnemen wanneer je wilt. Op een deposito zet je een bedrag vast voor een afgesproken periode. Je mag in deze periode geen geld opnemen of bijstorten. In ruil hiervoor ontvang je een vaste rente, die hoger ligt dan de gewone spaarrente als je kiest voor een langere looptijd. Het deposito past bijvoorbeeld goed als je een bepaald bedrag beschikbaar hebt en een aantal jaar opzij wilt zetten voor de studie van je kind.

Tip! Haal het maximale uit het spaargeld voor je baby en kies voor de spaarrekening of deposito met de hoogste rente. Zo kun je je kind op de 18e verjaardag een zo hoog mogelijk spaarsaldo geven. 

Spaarrekening voor baby openen?

Vergelijk en kies de spaarrekening met de beste voorwaarden en hoogste spaarrente.

Spaarrekening kind vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten