Gouden Spaarrente 2013: Nationale Nederlanden

  • Door Amanda Bulthuis
  • | 19 december 2013

De Internetsparen-rekening van Nationale Nederlanden wint in 2013 de Gouden Spaarrente. Jaarlijks reikt Spaarrente.nl deze prijs uit aan de beste spaarrekening van het jaar. Spaarrente.nl beoordeelt alle spaarrekeningen in Nederland aangaande de rente, stabiliteit van de rente en klantbeoordeling. Nationale Nederlanden heeft, sinds haar introductie in juli dit jaar, 5 maanden op rij de hoogste rente in Nederland geboden op de vrij opneembare spaarrekening. Daarnaast wijzigde Nationale Nederlanden haar rente slechts één keer. Bovendien scoort de bank een ruime voldoende wat betreft klantbeoordeling.

Nationale Nederlanden wint Gouden Spaarrente

Sinds haar introductie staat Nationale Nederlanden elke maand in de rente-top 3 bij vrij opneembare spaarrekeningen. Daarnaast lag de spaarrente van Nationale Nederlanden gemiddeld 0,38 procent boven de gemiddelde spaarrente, de hoogste positieve afwijking van alle banken. Op dit moment biedt de bank een spaarrente van 1,85 procent, nog steeds ruim boven het gemiddelde van 1,5 procent.

Naast de hoge rente scoort Nationale Nederlanden van alle banken het best op rentestabiliteit. De rentestabiliteit is een indicatie van de stabiliteit van de geboden rente. Scoort een aanbieder hier hoog op, dan kan de consument een stabiel rentebeleid verwachten. Nationale Nederlanden verlaagde de rente maar één maal, met slechts 0,1 procent. Op het gebied van klantbeoordeling kreeg de bank niet de hoogste score, maar toch een ruime voldoende.

“Ondanks dat Nationale Nederlanden pas een half jaar actief is op de spaarmarkt, evenaart geen enkele andere bank het rentebeleid van Nationale Nederlanden. Daarom verdient Nationale Nederlanden de Gouden Spaarrente 2013 met glans”, aldus Eefje van Haaften van Spaarrente.nl.

Gouden Spaarrente

Spaarrente.nl houdt gedurende het hele jaar de spaarrentes van alle spaarrekeningen bij en berekent op basis hiervan maandelijks de rentestabiliteit en positie. Zo ontstaat een duidelijk beeld van de spaarrekeningen die goed scoren op het gebied van rente en welke niet. Daarnaast kunnen bezoekers het hele jaar door de spaarrekeningen beoordelen. “Het is immers niet alleen belangrijk dat de rente aantrekkelijk is, maar ook dat de spaarder weet waar hij aan toe is en dat de bank een goede service biedt”, stelt Van Haaften.

Tweede plaats voor Argenta

Argenta eindigde dit jaar op de tweede plek en in 2012 won Argenta de Gouden Spaarrente. Andere banken die dit jaar goed naar voren kwamen zijn Knab, MoneYou en SNS Bank.

Rente-ontwikkeling 2013

Het jaar 2013 wordt gekenmerkt door dalende rentes op spaarrekeningen. Waar het jaar begon met een gemiddelde rente van 1,97 procent, is dit gedaald tot 1,5 procent op dit moment. De grootbanken bieden op dit moment slechts een gemiddelde rente van 1,2 procent. Consumenten doen er dus, ondanks de lage rente, goed aan om de spaarrente van de banken te vergelijken. “Consumenten krijgen bij banken als Nationale Nederlanden ruim 0,6 procent meer rente dan bij de grotere banken. Zeker nu de rente zo laag staat, is het zonde om dit te laten liggen”, adviseert Van Haaften.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten