Spaarrente.nl > Kind sparen

Spaarrekening kind

1 
2
3
Basis% Max% Aanbieder Naam productWaardering 
2,40% 2,40% Triodos Bank Kinder Toekomst Plan Kinder Toekomst Plan 8,3
2,25% 2,25% Argenta Jongerenspaarrekening Jongerenspaarrekening 7,8 Verder
1,90% 1,90% ASN Bank ASN Jeugdsparen ASN Jeugdsparen 8,0
1,80% 1,80% RegioBank JongWijs JongWijs 7,7
1,80% 1,80% RegioBank Zilvervloot Sparen Zilvervloot Sparen 7,7
1,80% 1,80% SNS Bank SNS Jeugd Sparen SNS Jeugd Sparen 7,2
1,80% 1,80% SNS Bank SNS Zilvervloot Sparen SNS Zilvervloot Sparen 7,2
1,70% 1,70% Rabobank Rabo RegenBoogRekening Rabo RegenBoogRekening 7,1
1,65% 1,65% ABN AMRO Kinder Toekomst Spaarrekening Kinder Toekomst Spaarrekening 6,8
1,25% 1,25% ING Groei Groter Rekening Groei Groter Rekening 7,3
0,00% 0,00% ABN AMRO Jongerengroeirekening Jongerengroeirekening 6,8
0,00% 0,00% Rabobank Rabo InternetSparen Jongeren Rabo InternetSparen Jongeren 7,1
 • Kinderspaarrekening

  Sparen voor kinderen

  Als ouder wil je je kind natuurlijk verantwoord leren omgaan met geld. Sparen is hier een vanzelfsprekend onderdeel van. Kindersparen kan op verschillende manieren. Je kunt op een eigen spaarrekening of spaardeposito geld sparen voor je kind, maar je kunt natuurlijk ook een speciale kinderspaarrekening openen. Veel banken in Nederland bieden speciale kinderspaarrekeningen aan, vaak gekoppeld aan een interessante spaarrente en leuke voorwaarden voor de jonge spaarder. Maar hoe vind ik nu een goede spaarrekening voor de toekomst van mijn kind?

  Spaarrekening kind vergelijken

  Sparen voor kinderen met een specifiek op hen afgestemde kinderrekening is leuk en levert vaak extra's op, zoals een bonusrente op de dag dat het kind jarig is of een cadeautje. Het is echter wel belangrijk om vooraf goed na te denken over je wensen voor om te sparen voor je kind en wat jij belangrijk vindt. Op sommige spaarrekeningen voor kinderen staat het geld bijvoorbeeld vast tot de 18e verjaardag. Het voordeel van zo’n bankrekening is dat het kind of de ouders het geld niet tussentijds kunnen opnemen.

  Wil je een rekening openen voor je kleinkind, dan heb je altijd toestemming nodig van de ouders van het kind. Het geld op naam van het kind valt tot de 18e verjaardag namelijk voor de belasting en toeslagen onder het vermogen van de ouders. Je kunt dit voorkomen door op je eigen naam te sparen, maar dan valt het geld natuurlijk wel onder je eigen vermogen.

  Wil je gaan sparen voor kind? Vergelijk dan de voorwaarden dus goed voordat je een kinderspaarrekening opent en denk hierbij ook goed na over de mogelijke fiscale gevolgen.

  Rente kinderspaarrekening vergelijken

  Op basis van bovenstaand overzicht kun je eenvoudig alle kinderspaarrekeningen vergelijken op hoogste rente en beste voorwaarden. Zo zie je direct welke spaarrekening de beste is voor je kind.

  Sparen voor kind? Kindsparen begint bij het bepalen wat voor jou belangrijk is. Een alternatief voor de kinderspaarrekening is een reguliere spaarrekening openen en hier geld op sparen. Houd er hierbij wel rekening mee dat deze spaarrekening op je eigen naam staat. Het geld vervolgens geven aan je kind wordt dan gezien als een schenking, waardoor je hier schenkbelasting over betaalt.

 • Over Spaarrente.nl

  Sparen voor je kind

  Spaarrente.nl is de vergelijkingssite op het gebied van sparen. Hier vergelijk je eenvoudig alle spaarrekeningen en deposito's maar ook een kinderspaarrekening vergelijk en sluit je eenvoudig af via Spaarrente.nl.

  Voor de beste spaarrekening voor je kind kijk je naar voorwaarden en de rente. Belangrijke voorwaarde is of het geld vaststaat op de rekening. Bij sommige jeugdspaarrekeningen is het niet mogelijk om het geld tussentijds op te nemen, tenzij het geld gebruikt wordt voor de studie van het kind. Hiermee zorg je dat bijvoorbeeld de ouders of het kind het geld niet tussentijds opnemen. Maar als je een spaarrekening wilt openen waar je je kind op wilt leren sparen, dan kun je beter een vrij opneembare rekening openen. Zo kan je kind ook af toe iets leuks kopen van het gespaarde geld.

  Daarnaast kent sparen voor kinderen met een speciale kinderspaarrekening vaak nog extra leuke voorwaarden als een bonusrente of een cadeautje op de verjaardag.

Nieuws
Spaarrente blijft maar stijgen

Na jaren van spaarrente dalingen, zijn de spaarrentes vanaf juli ...

Verder lezen
Vakantiegeld op je spaarrekening zetten levert eindelijk weer wat op

Door de stijgende spaarrentes levert je vakantiegeld op een spaar...

Verder lezen
Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

'Spaarrente blijft maar stijgen'Lees verder

Amanda, Redactie Spaarrente.nl

Volg de spaarrente

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.

Verzenden