Spaarrente.nl > Nieuws & Community > Spaarrente bereikt 3 procent

Spaarrente bereikt 3 procent

maandag 24 oktober 2011 | Spaarrente.nl

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar maandag is het dan toch gebeurd: de spaarrente voor vrij opneembare spaarrekening heeft de 3 procent bereikt. AT Bank heeft maandag de rente op haar internetspaarrekening verhoogd naar dit tarief en neemt nu de koppositie van Centraal Beheer Achmea over in de top 5 van spaarrentes. “De spaarrenteoorlog onder banken is nog steeds in volle gang en waarschijnlijk zullen andere prijsvechters het voorbeeld van AT Bank snel volgen”, zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Tip: Ook profiteren van een hogere spaarrente? Dan kun je hier de alle rentes voor sparen vergelijken.

Bulthuis voorspelde halverwege september al dat de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening de 3 procent gingen overschrijden. Dit lijkt nu bewaarheid te worden. De banken hebben het geld van de spaarder hard nodig om aan de nieuwe kapitaaleisen te voldoen die in 2013 van kracht worden. “In de strijd om de spaarder verhogen banken de laatste maanden massaal hun rentes”, zegt Bulthuis. “De spaarrente top 5 verandert iedere week.”

Op dit moment wordt de top 5 aangevoerd door AT Bank met de hoogste rente van 3 procent op de internetspaarrekening. Daarna volgen Centraal Beheer met 2,95 procent en LeasePlan Bank met 2,91 procent. De top 5 wordt afgesloten door WestlandUtrecht Bank, Delta Lloyd en OHRA. Deze banken bieden alle drie een spaarrente van 2,9 procent op hun vrij opneembare spaarrekening.

Naar verwachtingen zullen banken ook de depositorente gaan verhogen. "We zien nu al dat diverse banken de rente op hun 1-jaars spaardeposito verhogen". 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste spaarrentewijzigingen? Meld je dan aan voor de Spaarrente.nl nieuwsbrief.


Top 100 WUASpaarrente.nl in de top 100 beste websites van Nederland!

Spaarrente.nl behoort tot de Top 100 beste websites van Nederland! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.

'Spaarrente blijft maar stijgen'Lees verder

Amanda, Redactie Spaarrente.nl

Volg de spaarrente

Ontvang nu maandelijks gratis de actuele spaarrentes.

Verzenden